Νίκος Χαρδαλιάς: Δεν εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή

Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν συνετέλεσε το άνοιγμα του τουρισμού στην αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό επιδημιολογικό επίπεδο, τονίζοντας όμως «ότι δεν εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή», καθώς η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ένας μαραθώνιος.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αφού επισήμανε ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και η Ελλάδα δεν μπορούσε να μείνει αλώβητη, αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό διασποράς του ιού και σημείωσε ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα στοιχεία και τα πραγματικά δεδομένα που συγκεντρώνονται.

Έδωσε, δε, ιδιαίτερη έμφαση για την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων προστασίας, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι τώρα ενωμένοι «έχουμε δώσει τη μάχη με επιτυχία και μόνον έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ