“Βόμβα” από Die Welt: Εντολή Ερντογάν να βυθιστεί ελληνικό πλοίο ή να καταρριφθεί μαχητικό

Δημοσίευμα – βόμβα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt έρχεται να βάλει φωτιά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αποδεικνύοντας πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, έχοντας μάλιστα την πρόθεση ακόμη και για πρόκληση θερμού επεισοδίου.

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο, βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Άγκυρα, υποστηρίζει πως πριν λίγες ημέρες ο «σουλτάνος» διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν πολεμικό πλοίο, χωρίς όμως να υπάρξουν πολλές ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι στρατηγοί αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές, με αποτέλεσμα να προκριθεί το σενάριο κατάρριψης ελληνικού αεροσκάφους, όπου και ο πιλότος θα είχε τη δυνατότητα να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.

Πρόθεση δηλαδή της Άγκυρας φαίνεται πως ήταν η πρόκληση θερμού επεισοδίου χωρίς ανθρώπινες απώλειες, σχέδια πάντως τα οποία απορρίφθηκαν από τους τούρκους στρατηγούς.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την τουρκική προεδρία για το δημοσίευμα.

Οι δηλώσεις Μάας

Αξίζει να σημειωθεί πως την ανησυχία του για την πρόκληση θερμού επεισοδίου στην Ανατολική Μεσόγειο είχε διατυπώσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

«Η παρούσα κατάσταση είναι παιχνίδι με τη φωτιά και η οποιαδήποτε σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή» είχε επισημάνει στις κοινές του δηλώσεις με τον Νίκο Δένδια, επισημαίνοντας πως η κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό.

Τα παιχνίδια και τις επικίνδυνες προθέσεις της Άγκυρας φαίνεται πως έχει καταλάβει και η Γαλλία, εξ’ ου και η απόφαση να στείλει το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, τη ναυαρχίδα το γαλλικού πολεμικού ναυτικού, συνοδευόμενο από «αόρατα» πλοία και υποβρύχια, προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα, το Σαρλ ντε Γκωλ θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, διαθέτοντας εξοπλισμό που περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης και αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο.

Πηγή: tanea.gr