Ν. Χαρδαλιάς: Εντατικοποίηση των μέτρων για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Εντός του επομένου δεκαημέρου θα έχουν ελεγχθεί προληπτικά οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, εξαγγέλοντας ταυτόχρονα νέα μέτρα για τους εργαζόμενους σε αυτά, όπως αναβολή αδειών, τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία και αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι από τις 7 έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού 8.450 νέοι στρατεύσιμοι, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής, σημειώνοντας ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Μέλημά μας ήταν και είναι να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Απαιτείται συνεργασία της πολιτείας, της κοινωνίας και των ίδιων των πολιτών. Μόνο λειτουργώντας ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με την εξάπλωση της πανδημίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ