Συνεχής συντονισμός από την Πολιτική Προστασία για τον Μεσογειακό Κυκλώνα

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν την 15:00η το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη που είχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς με τους περιφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων που κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.

Η τηλεδιάσκεψη εντάσσεται στον συνεχή συντονισμό και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΓΠΠ συζητήθηκαν εκτενώς θέματα προετοιμασίας για την κακοκαιρία που έρχεται, σε τοπικό επίπεδο και παράλληλα, ο υφυπουργός ζήτησε από τους περιφερειάρχες να επικοινωνούν άμεσα με την Πολιτική Προστασία για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής.

Οι συσκέψεις και επαφές θα γίνονται τακτικά, κάθε έξι ώρες ή και ενδιάμεσα, αν χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι οι περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας με εντολή Ν. Χαρδαλιά και απόφαση του ΓΓ Βασίλη Παπαγεωργίου είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, καθώς και Ζακύνθου.

Όπως επισημαίνεται από την ΓΓΠΠ η εν λόγω κήρυξη αποσκοπεί στην άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν στις παραπάνω περιοχές από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ