Το 2021 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

Ως χρονιά ανάκαμψης περιέγραψε το 2021 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Action 24” ενώ παρουσίασε και τη στόχευση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού το επόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, «καλώς εχόντων των πραγμάτων και από τη στιγμή που υπάρξει μια γραμμή παραγωγής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού από το τέλος Δεκεμβρίου, το 2021 θα μας βρει σε μια πάρα πολύ καλύτερη μοίρα, όχι κατ’ ανάγκην ότι θα έχει εξολοθρευτεί απολύτως ο κίνδυνος από τον ιό, αλλά σίγουρα θα έχουμε μπει σε μια πιο ήρεμη ρότα για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η οικονομία μας», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, αν και «ετοιμαζόμαστε για τα πάντα, και υγειονομικά και οικονομικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά», διευκρίνισε επίσης. Σε κάθε περίπτωση, «βαδίζουμε σε πολύ δομημένους οικονομικούς πυλώνες, το 2021 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», εκτίμησε.

Κληθείς να περιγράψει το τι θα ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης, δήλωσε πως «ο πρωθυπουργός έχει να πει αρκετά στη Θεσσαλονίκη, τα οικονομικά δεδομένα της γέφυρας προς τη νέα δημοσιονομική κανονικότητα θα τα αναπτύξει στην ομιλία του το επόμενο Σάββατο». Ενώ έκλεισε τη σχετική αναφορά τονίζοντας ότι «η λογική πάνω στην οποία θα κινηθεί ο πρωθυπουργός είναι η γέφυρα προς μια νέα δημοσιονομική ανάκαμψη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ