Γ. Βρούτσης: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την εργασία

«Σημαντική και θετική παρέμβαση» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την τροπολογία της κυβέρνησης που κατατέθηκε για ψήφιση στο αθλητικό νομοσχέδιο και παρέχει κίνητρα σε επιχειρήσεις για προσλήψεις που εκτιμάται ότι μπορεί να προσφέρουν έως και 100.000 θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας, παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Ολομέλεια, υπογράμμισε πως αυτή η τροπολογία υλοποιεί την εξαγγελία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και αποδεικνύει έμπρακτα ότι «οι πολιτικές μας, αυτή την περίοδο έχουν στο επίκεντρό τους τον άνεργο και τον εργαζόμενο». Πρόκειται είπε για «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, σε συνέχεια μιας σειράς άλλων που έχουν περάσει όλο το προηγούμενο διάστημα από την Βουλή και καλύπτουν συντριπτικά το σύνολο των εργαζομένων, των ανέργων και των επιχειρήσεων».

Ο Γιάννης Βρούτσης, επισήμανε ότι η τροπολογία αυτή «περιλαμβάνει την πολύ μεγάλη και γενναία, χωρίς προηγούμενη παρέμβαση, για τη στήριξη της δημιουργίας 100.000 νέων θέσεων εργασίας, όπως ευελπιστούμε» καθώς όπως είπε «η πολιτεία παίρνει πάνω της ένα μη μισθολογικό κόστος ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ» με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες. Εξήγησε μάλιστα ότι «σήμερα «φωτογραφίζουμε» τον αριθμό των εργαζομένων σε μια επιχείρηση και αυτή είναι η αφετηρία μας. Και αυτός ο αριθμός πρέπει να διατηρηθεί στο ακέραιο από την επιχείρηση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης διαφώνησε με το σκέλος αυτό της τροπολογίας, λέγοντας πως ενώ είμαστε θετικοί στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ στα ακριτικά νησιά, εξ αιτίας της τροπολογίας που αφορά το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, θα ψηφίσουμε αναγκαστικά «παρών» καθώς διαφωνούμε και το καταψηφίζουμε.

Χαρακτηριστικά, ο Πάνος Σκουρλέτης επέκρινε την κυβέρνηση αναφέροντας ότι έχει θράσος καθώς «ενώ τους προηγούμενους μήνες με την πολιτική της πέτυχε να χαθούν 200.000 θέσεις εργασίας, έρχεται σήμερα και μας μιλήσει για 100.000 νέες θέσεις εργασίας». Παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τους ήδη υφιστάμενους εργαζόμενους σε μια επιχείρηση καθώς αυτό που θέτει ως όριο για τα κίνητρα είναι ο αριθμός των εργαζομένων, ωθώντας έτσι τις επιχειρήσεις «να πάρουν μεν τους εργαζόμενους που θα επιδοτείτε εσείς τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αλλά ταυτόχρονα μπαίνουν στο δέλεαρ να μειώσουν τις αμοιβές των ήδη εργαζομένων τους». «Ακολουθείτε, είπε, ένα νέο μνημόνιο που δεν ονομάζεται μνημόνιο αλλά σχέδιο Πισσαρίδη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ