Γιγαντιαία καβούρια εισέβαλαν σε κάμπινγκ την ώρα του …φαγητού! (Εικόνες)

Μια οικογένεια, κατά την ώρα του δείπνου, βρέθηκε ξαφνικά περικυκλωμένη από δεκάδες γιγαντιαία καβούρια κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο “Χριστουγεννιάτικο νησί” της Αυστραλίας.

Το τμήμα Tουρισμού του “Χριστουγεννιάτικου νησioύ “Christmas Island δημοσίευσε μια φωτογραφία από δεκάδες καβούρια “ληστές” που είχαν εισβάλει στο δείπνο της οικογένειας  ενώ έκανε μπάρμπεκιου το στις 21 του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, η Έμι Λουέτιτς και η οικογένειά της έψηναν λουκάνικα όταν περίπου 50 καβούρια, εισέβαλαν στο κάμπινγκ τους, οδηγούμενα σαφώς από την έντονη μυρωδιά.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Facebook έδειχναν τα τεράστια καβούρια να ψάχνουν φαγητό ακόμη και καθώς η οικογένεια συνέχιζε με το δείπνο τους.

Το συγκεκριμένο καβούρι λέγεται “καβούρι-καρύδας”, επίσης γνωστό ως “καβούρι ληστής” ή “κλέφτης φοίνικα”. Είναι το μεγαλύτερο αρθρόποδο που ζει στη γη στον κόσμο, με βάρος που μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 4 κιλά. Μπορεί επίσης να φτάσει έως και το 1 μέτρο σε μήκος.

Τα “καβούρια καρύδας” πήραν το όνομά τους από την ικανότητά τους να σπάνε καρύδες με τις δυνατές δαγκάνες τους. Εκτός από καρύδες τρέφονται με φρούτα, αρουραίους, άλλα καβούρια και νεκρά ζώα.

Ηλίας Σιατούνης