Η Γκαλ Γκαντότ θα υποδυθεί την Ελληνίδα Βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα

Η Γκαλ Γκαντότ αποκάλυψε ότι θα συνεργαστεί ξανά με τη σκηνοθέτιδα της ταινίας «Wonder Woman», Πάτι Τζένκινς, για ένα φιλμ με θέμα τη βασίλισσα των Πτολεμαίων στην αρχαία Αίγυπτο, Κλεοπάτρα.

«Μου αρέσει να ξεκινώ νέα ταξίδια» είπε η Γκαντότ. «Λατρεύω τον ενθουσιασμό των νέων πρότζεκτ, τη συγκίνηση του να ζωντανεύω νέες ιστορίες. Η Κλεοπάτρα είναι μια ιστορία που ήθελα να αφηγηθώ εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορώ να είμαι πιο ευγνώμων για αυτήν την ομάδα Α!!» τόνισε η Ισραηλινή ηθοποιός, σε ανάρτηση της στα κοινωνικά μέσα.

Η Λέτα Καλογρίδη, η οποία έχει γράψει το σενάριο των ταινιών «Αλέξανδρος», «Το Νησί των Καταραμένων» και «Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης» θα είναι σεναριογράφος και εκτελεστική παραγωγός της κινηματογραφικής μεταφοράς της επικής ιστορίας για την Paramount Pictures.

Η Γκαλ Γκαντότ σε δεύτερη ανάρτηση της έγραψε ότι “θα πει την ιστορία της για πρώτη φορά μέσα από τα μάτια των γυναικών, τόσο πίσω όσο και μπροστά από την κάμερα.
Και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που το ανακοινώνουμε τη Διεθνή Ημέρα των μικρών κοριτσιών”.

Ποία ήταν η Κλεοπάτρα

Η Κλεοπάτρα Ζ΄ Φιλοπάτωρ γεννήθηκε τον Ιανουάριο 69 π.Χ., γνωστή στην ιστορία απλώς ως Κλεοπάτρα, ήταν αρχαία Ελληνίδα βασίλισσα και η τελευταία ενεργή βασίλισσα της Πτολεμαϊκής Αιγύπτου.

Η Κλεοπάτρα ήταν αρχαία Ελληνίδα, μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

Ο γιος της Πτολεμαίος ΙΕ΄ Καισαρίων βασίλεψε μόνο κατ’ όνομα, προτού εκτελεστεί. Η βασιλεία της Κλεοπάτρας Ζ΄ σηματοδοτεί το τέλος της ελληνιστικής και την αρχή της ρωμαϊκής περιόδου.

Προτομή της Κλεοπάτρας Ζ’, Βερολίνο

Παρόλο που ήταν ικανή και αιμόνια μονάρχης, έμεινε διάσημη κυρίως γιατί κατόρθωσε να γοητεύσει δύο από τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής της, τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο, αλλά και για την ομορφιά και το τραγικό της τέλος.

Χάρη στη φιλοδοξία και την προσωπική της γοητεία επηρέασε καθοριστικά τη ρωμαϊκή πολιτική σε μια αποφασιστική περίοδο και κατέληξε να αντιπροσωπεύει, όσο καμιά άλλη γυναίκα στην αρχαιότητα, το πρότυπο της μοιραίας γυναίκας.

Μετά τον θανατος της, την 12η Αυγούστου του 30 π.Χ., τερματίστηκε η Ελληνική/Πτολεμαϊκή περίοδος στην Αίγυπτο και έγινε επαρχία της νεοϊδρυθείσας τότε Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και el.wikipedia.org.