Καλαμάτα: Προφυλακίσθηκε ο 63χρονος που σκότωσε τον 18χρονο τσιγγάνο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες νωρίς το βράδυ έπειτα από πολύωρη απολογία, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 63χρονος που τράβηξε τη σκανδάλη του δίκαννου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 18χρονος τσιγγάνος τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Πιπερίτσα, ο οποίος είχε μπει στο σπίτι του, μαζί με ομοφίλους του, για να τον κλέψουν.

Ο 63χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισής του, Θοδωρής Μαντάς, έκανε λόγο για οριακή απόφαση του ανακριτή και της εισαγγελέως.

«Αισθανόμαστε ότι η απόφαση αυτή κινείται στα όρια των δικονομικών προβλέψεων. Προφανώς, δεν ολοκληρώνεται η προσπάθεια σήμερα. Προφανώς, ξεκινάει η προσπάθειά μας σήμερα. Έτσι ώστε στα επόμενα στάδια της ποινικής διαδικασίας με πληρότητα και όχι υπό το κράτος και τη φόρτιση της αυτόφωρης διαδικασίας, να προβληθούν όλοι οι υπερασπιστικοί λόγοι που θα οδηγήσουν πολύ σύντομα στην αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Μαντάς.

Αυστηρά μέτρα
Από πολύ νωρίς χθες το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έφτασαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τρεις κλούβες με δυνάμεις της Αστυνομίας, αστυνομικούς της Ασφάλειας και τους διοικητές όλων σχεδόν των τμημάτων επί ποδός, υπό τις διαταγές του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας Ηλία Αξιωτόπουλου.

Από νωρίς φάνηκε ότι η χθεσινή ημέρα θα ήταν δύσκολη, καθώς στη διασταύρωση Ψαρών και Σόλωνος είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται αρκετοί τσιγγάνοι μαζί με μέλη της οικογένειας του 18χρονου θύματος, ενώ από την πλευρά της Θεμιστοκλέους είχαν μαζευτεί ορισμένοι πολίτες, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον 63χρονο κατηγορούμενο.

Ακόμα και για τα οχήματα είχε απαγορευτεί η διέλευση, όχι μόνο από την οδό Ψαρών, αλλά σε ακτίνα 4-5 οικοδομικών τετραγώνων.

Μία προσαγωγή
Νωρίς το μεσημέρι με άκρα μυστικότητα και στην ουσία χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό οι συγκεντρωμένοι, ο 63χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Εκεί, συνοδεία του δικηγόρου Θεόδωρου Μαντά, απολογήθηκε στον ανακριτή για αρκετές ώρες.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του οι συγκεντρωμένοι τσιγγάνοι άρχισαν να κρατούν αυτοσχέδια πλακάτ που έγραφαν ότι θέλουν δικαιοσύνη μαζί με φωτογραφίες του 18χρονου, ενώ φώναζαν συνθήματα. Τότε δημιουργήθηκε μια μικρής έκτασης ένταση, καθώς κάποιος από τους συγκεντρωμένους πολίτες στην απέναντι πλευρά φώναξε δύο φορές «Ήρωας» με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν και να του ζητούν να σταματήσει. Καθώς, όμως, αυτός επέμενε, προχώρησαν σε προσαγωγή του και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Οι συγκεντρωμένοι τσιγγάνοι άρχισαν να πετούν μπουκάλια με νερό, ενώ οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν, έχοντας τα χημικά έτοιμα προς χρήση, που ευτυχώς όμως δε χρειάσθηκε να χρησιμοποιηθούν.

Μετά τις 3.00 το μεσημέρι η περιοχή αποκλείσθηκε ακόμα περισσότερο, με μία από τις κλούβες της Αστυνομίας να φράζει το δρόμο στη διασταύρωση των οδών Ψαρών και Σόλωνος, το Δικαστικό Μέγαρο να κατεβάζει ρολά και τη Αστυνομία να ζητά από τους καταστηματάρχες της επίμαχης περιοχής να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα που είχαν στους εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: tharrosnews.gr