Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0: Ο Χασάν “ξέρανε’ τους Γάλλους στις καθυστερήσεις

O Ολυμπιακός το έκανε ξανά το θαύμα του! Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρσι… Μπήκε με το δεξί στο Champions League, ασχέτως αν χρειάστηκε να φτάσει το 91ο λεπτό και από μία γλυκιά σέντρα του Βαλμπουενά και μία κεφαλιά του Χασάν που άφησε… άγαλμα τον Μανταντά. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 1-0 την Μαρσέιγ και μπήκαν με τον ιδανικότερο τρόπο στους ομίλους, παίρνοντας αρχικά «κεφάλι» για την 3η θέση και… βλέπουμε. Σε έξι μέρες πάει στο «Dragao» για να αφήσει ξερή και την Πόρτο.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ 4-2-3-1

Από τη στιγμή που ο Μαντί Καμαρά έμεινε εκτός αποστολής λόγω της περιπέτειάς του με τον Covid-19, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δύο επιλογές. Είτε να επιλέξει τον Πέπε – που δεν είχε ούτε ένα αγωνιστικό λεπτό σε επίσημο ματς – για να κρατήσει το 4-3-3, είτε θα άλλαζε το σύστημα σε 4-2-3-1. Τελικά, επέλεξε το δεύτερο σενάριο, θεωρώντας ότι ο Πέπε ακόμα δεν έχει την απαιτούμενη «χημεία» με τους συμπαίκτες του. Τον ρόλο του «10αριού» ανέλαβε ο Βαλμπουενά, με τον Σα να είναι στα γκολπόστ, τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας, τους Μπουχαλάκη και Εμβιλά στα χαφ, τους Ραντζέλοβιτς-Μασούρας στα άκρα της επίθεσης και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή. Ο Βίλας-Μπόας από την άλλη πλευρά δεν επέλεξε το 4-4-2 που είχε κατεβάσει στο νικηφόρο ματς με την Μπορντό, αλλά αποφάσισε να πάει με 4-3-3, με τους πολύ επικίνδυνους Παγιέτ και Τοβέν να πλαισιώνουν τον Μπενεντέτο στην επίθεση.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΧΟΛΕΜΠΑΣ – ΜΑΣΟΥΡΑ

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που δημιούργησε τις περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ στο πρώτο ημίχρονο, εν αντιθέσει με την Μαρσέιγ που προσπαθούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να προκαλέσει προβλήματα. Σε δύο περιπτώσεις πάντως, έφτασαν κοντά στο 0-1 οι Μασσαλοί. Και τις δύο φορές με τον Τοβέν στο 6’ και στο 32’. Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που απείλησαν περισσότερες φορές την αντίπαλη εστία, αλλά κάτι… στράβωνε είτε στην τελική πάσα, είτε στην τελική προσπάθεια. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός πλησίασςε το γκολ με τους Εμβιλά στο 10’, Μπουχαλάκη και Ελ Αραμπί στο 12’ , Ελ Αραμπί στο 39’ και με μία σέντρα του Μασούρα που ήταν λίγο πιο δυνατή απ’ όσο έπρεπε στο 45’, με τους Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς να είναι «φάτσα» με τον Μανταντά και να μην μπορούν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Βαλμπουενά «εγκλωβίστηκε» από τους χαφ της Μαρσέιγ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι του Ολυμπιακού να πηγαίνει συνεχώς από τα πλάγια και κυρίως από την αριστερή πλευρά που κάλυπταν οι Χολέμπας και Μασούρας. Ειδικά ο δεύτερος έκανε μία εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, που έδωσε μία εντύπωση λες και τον… πείσμωσε το γεγονός ότι στο ματς με τον Ατρόμητο βγήκε στο 30’. Πολύ καλός ο διεθνής εξτρέμ, όπως και ο Χολέμπας που πρόσφερε μπόλικες βοήθειες.

ΤΟ ΗΘΕΛΕ, ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΕ, ΤΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ!

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις του κλέφτη, αλλά όχι και… τέταρτη φορά! Το Καραϊσκάκη… απογειώθηκε (έστω κι αν δεν υπήρχε κόσμος, αλλά όλος ο πάγκος απογειώθηκε) στο 91’! Ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ το γκολ του Μασούρα στο 52’ και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός δεν πατούσε καλά, στο 71’ ο Βαλμπουενά έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μανταντά είπε «όχι», στο 84’ ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ και τελικά έφτανε και περίσσευε μία γλυκιά σέντρα του Βαλμπουενά και η καρφωτή κεφαλιά του Χασάν στο 91’ χάρισαν το πολυπόθητο τρίποντο στον νταμπλούχο Ελλάδας. Η Μαρσέιγ πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, «άγγιξε» το γκολ με τον Μπενεντέτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (46′), όμως, στο τέλος πήρε το ματς η ομάδα που το ήθελε περισσότερο, το κυνήγησε περισσότερο και στο τέλος το κατέκτησε. Ο Ολυμπιακός μετά από 6 χρόνια κάνει νίκη σε πρεμιέρα Champions League. Τελευταία φορά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2014 με το 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Πλέον, έχει το προβάδισμα σε σχέση με την Μαρσέιγ σε ό,τι έχει να κάνει σε πρώτη φάση με την 3η θέση. Το ραντεβού ανανεώνεται σε έξι βράδια στην Πορτογαλία, εκεί όπου θα κυνηγήσει τη νίκη και επί της Πόρτο για να βάλει για τα καλά… φωτιά στον όμιλο!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).

Σκόρερ: 91’ Χασάν

Κίτρινες: Χασάν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας (84’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (77’ Φορτούνης), Βαλμπουενά (93’ Σισέ), Ελ Αραμπί (93’ Βινάγκρε).

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Αμαβί, Γκέιγ (85’ Στρότμαν), Σανσόν (76’ Κουζάνς), Ρονζιέ, Παγιέτ (76’ Ράντονιτς), Τοβέν, Μπενεντέτο (76’ Λουίς Ενρίκε).

Πηγή: fosonline.gr