ΠΑΟΚ-Ομόνοια 1-1: Στραβοπάτημα με το καλημέρα

Δύο βαθμούς με το καλημέρα πέταξε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα των ομίλων του Europa League.

Ο «Δικέφαλος» στο θεωρητικά πιο εύκολο ματς του ομίλου, στην έδρα του, βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ομόνοια με γκολ του Μποτεάκ στο 16’. Στην πρώτη φάση του αντιπάλου δέχθηκε πάλι γκολ, έδειξε τη γνωστή αφέλεια και μετά έτρεχε. Το προβάδισμα των Κύπριων τον άγχωσε, έκανε ένα κακό πρώτο μέρος και ανέβηκε στο δεύτερο. Βρήκε νωρίς την ισοφάριση με γκολ του Μουργκ στο 56΄, ωστόσο, δεν έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ, που θα του έδινε τη νίκη, αν και οι τελικές ήταν 19-7.

Σχηματισμοί

Ο Αμπέλ Φερέιρα προχώρησε μόνο σε μία αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή. Άφησε εκτός τον Τζόλη κι έβαλε τον Μουργκ. Ο Αυστριακός και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πλαισίωναν τον Τσόλακ, που ήταν στη κορυφή.

Στο τέρμα ήταν ο Ζ. Ζίβκοβιτς και τριάδα στην άμυνα οι Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης. Δεξί μπακ χαφ ο Μάτος, αριστερό ο Γιαννούλης και στα χαφ οι Εσίτι, Σβαμπ.

Η Ομόνοια παρατάχθηκε με 4-1-4-1. Ο Χένινγκ Μπεργκ είχε τον Φαμπιάνο στο τέρμα, δεξί μπακ τον Χουμποτσάν, στόπερ τους Λίφτνερ, Λανγκ κι αριστερό μπακ τον Λέτσιακ. Κόφτης ήταν ο Βίτορ Γκόμες, μπροστά του οι Τζιόνης, Ζόρντι Γκόμεθ, δεξιά ο Μποτεάκ, αριστερά ο Παπουλής. Στην κορυφή ο Ντούρις.

Ευκαιρία με Τσόλακ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να βρει το γρήγορο γκολ και στο 5’σε γύρισμα του Γιαννούλη, ο Τσόλακ πλάσαρε στο ύψος του πέναλτι, αλλά σημάδεψε τον Φαμπιάνο. Στο 12’ εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ, έφυγε μισό μέτρο άουτ από το δεξί δοκάρι.

Ψυχρολουσία

Ο «Δικέφαλος», ωστόσο, όπως και με την ΑΕΚ, έτσι κι απόψε στη πρώτη φάση του αντιπάλου έμεινε πίσω στο σκορ. Ο Λέτσιακ έκανε τη σέντρα από αριστερά χωρίς να πιέζεται, η μπάλα πέρασε παράλληλα και ο Μποτεάκ ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε για το 0-1.

Εκνευρισμός

Οι Θεσσαλονικείς με αυτό το γκολ έχασαν τη ψυχραιμία τους. Έκαναν αρκετά λάθη και ήταν προβλέψιμοι επιθετικά με πολλές σέντρες. Οι Μουργκ, Ζίβκοβιτς ήταν εγκλωβισμένοι και η μπάλα δεν έφτανε στον Τσόλακα. Η Ομόνοια ήταν συμπαγής και στον αέρα κέρδισε όλες τις μονομαχίες, με αποτέλεσμα να ακυρώσει τον ΠΑΟΚ και στις στημένες φάσεις. Ο «Δικέφαλος» δεν βρήκε μεγάλη φάση έως το τέλος του πρώτου μέρους, ενώ η Ομόνοια στο 41’ απείλησε με τον Παπουλή, αλλά αυτός από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Γκολ ο Μουργκ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά για την ισοφάριση με τον Φερέιρα να περνάει στο γήπεδο τον Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος είχε να παίξει 7,5 μήνες, αλλά έδωσε ώθηση. Στο 51’ σέντρα του Γιαννούλη, κεφαλιά του Τσόλακ από καλή θέση, έφυγε άουτ, όπως και στο 52′ η κεφαλιά του Κροάτη σε σέντρα του Μιχαηλίδη.

Στο 54’ ο Μποτεάκ έκανε λάθος, ο Γιαννούλης την έστρωσε στον Τσόλακ, ο οποίος με το αριστερό σούταρε ψηλά άουτ. Στο 56’, όμως, έγινε το 1-1. Ο Τσόλακ έκλεψε και πάσαρε στον Σβαμπ κι αυτός έστρωσε στον Μουργκ, ο οποίος με αριστερό πλασέ στο ύψος του πέναλτι ισοφάρισε. Το ίδιο είχε κάνει και με την ΑΕΚ.

«Κόλλησε»

Αυτό το γκολ, ωστόσο, δεν είχε συνέχεια. Ο Φερέιρα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τους Τζόλη, Μπίσεσβαρ, ωστόσο, δεν πήρε τη δημιουργία που περίμενε. Στο 66’ σουτ του Μουργκ έφυγε ψηλά άουτ, όπως και στο 69′ σουτ του Σβαμπ. Στο 70′ απέκρουσε ο Φαμπιάνο σουτ του Αουγκούστο, όπως και στο 85’ σουτ του Σβαμπ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (61’ Ροντρίγκο), Γιαννούλης, Εσίτι (46’ Αουγκούστο), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβτς (73’ Τζόλης), Μουργκ (73’ Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (61’ Σφιντέρσκι).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χουμποτσάν, Λίφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακ, Βίτορ Γκόμες, Τζιόνης, Παπουλής (75’ Ασάντε), Ζόρντι Γκόμεθ (75’ Κούσουλος), Μποτεάκ (93’ Λοϊζου), Ντούρις (76’ Κακουλής).

Πηγή: onsports.gr