Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0: Κυρίαρχος αλλά πλήρωσε τα λάθη του

Η ήττα από την επικεφαλής του ομίλου μπορεί να θεωρείται εντός προγράμματος, αλλά στον Ολυμπιακό μένει πικρή γεύση και ένα “γιατί”, διότι έχασε ένα ματς από το οποίο άξιζε να πάρει πολλά. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε με 2-0 από την Πόρτο, διότι είδε την εστία της να παραβιάζεται στο ξεκίνημα από ένα λάθος του Μπουχαλάκη και στο φινάλε του ματς όταν είχε αποσυντονιστεί από τις αλλαγές που είχαν γίνει. Έτσι ο Ολυμπιακός χάνει στο Ντραγκάο, ενώ ήταν πολύ καλύτερος και άξιζε να πάρει κάτι, ενώ το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ.

Ενδεκάδες χωρίς εκπλήξεις

Όπως αναμενόταν ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με μία αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει πριν εβδομάδα κόντρα στη Μαρσέιγ. Ο Σισέ πήρε τη θέση του Μπα και οι υπόλοιποι ήταν οι ίδιοι. Από την άλλη ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο παρέταξε την Πόρτο με 4-2-3-1 με τον Οτάβιο να ξεκινάει τελικά και μαζί με τον Κορόνα να είναι οι δύο ακραίοι επιθετικοί της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός όπως είχε ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς μπήκε στο γήπεδο παίρνοντας την κατοχή της μπάλας και έχοντας διάθεση να πιέσει ψηλά.

Απίθανο λάθος

Φάνηκε από τα πρώτα λεπτά να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο 11′ ο Μπουχαλάκης έκανε δώρο στους “Δράκους” το 1-0. Ένα λάθος του έξω από την περιοχή έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να προηγηθούν με τον Βιεϊρά. Παρά την ψυχρολουσία ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να επηρεάζεται. Ήταν η ομάδα που συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να έχει την κατοχή της μπάλας. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αυτοί που έκαναν το παιχνίδι τους, αλλά στο 28′ η Πόρτο λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, αλλά ο Σα αντέδρασε γρήγορα προ του Μαρεγκά.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Το σκηνικό δεν άλλαζε στον αγωνιστικό χώρο του “Ντραγκάο” με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλα και την Πόρτο να εκδηλώνει αντεπιθέσεις, στις οποίες βέβαια ήταν πολύ επικίνδυνη, αφού έφτανε ταχύτατα στην περιοχή του Σα. Μία τέτοια έγινε στο 33′ με τον Μαρεγκά να γυρίζει στον Ολιβέιρα, αλλά να προλαβαίνει ο Εμβιλά. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβηκε κι άλλο στο γήπεδο και έκλεισε την Πόρτο. Τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ήταν πολύ δύσκολα για τους γηπεδούχους με αποκορύφωμα τη φάση του 40′ όταν ο Εμπεμπά πρόλαβε και απομάκρυνε τη λόμπα του Βαλμπουενά. Με το 1-0 υπέρ της Πόρτο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αλλά το σκορ δεν έλεγε την αλήθεια για όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο.

Άγγιξε το 1-1

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που μπήκε καλά στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και στο 52′ άγγιξαν το 1-1 με τον Ραντζέλοβιτς, αλλά ο Μαρτσεσίν του είπε “όχι”. Στο επόμενο λεπτό (53′) ο Μαρτίνς έβαλε στο γήπεδο τον Φορτούνη αντί του Μασούρα δείχνοντας έτσι τη διάθεση του ότι πήγαινε να πάρει το παιχνίδι. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός έπαιζε την Πόρτο στο μισό γήπεδο.

Αποσυντονίστηκε με τις αλλαγές

Οι “Δράκοι” δεν μπορούσαν να βγουν από την περιοχή τους, ούτε καν για να εκδηλώσουν κάποια αντεπίθεση. Η ομάδα του Πειραιά είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης δημιουργώντας συνεχώς καταστάσεις στην εστία της Πόρτο. Το μοναδικό που έλειπε από τον Ολυμπιακό σε εκείνο το διάστημα ήταν το γκολ, αλλά έδειχνε ότι έπαιζε για να σκοράρει και όχι για να πάρει συντηρητικά το ματς. Από την άλλη η Πόρτο είχε… καθίσει πάνω στο 1-0 και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στα πόδια της για να ανακόψει το ρυθμό του Ολυμπιακού. Όλα αυτά μέχρι το 70′ όταν ο Μαρτίνς έβαλε στο γήπεδο Βινάγκρε και Μπρούμα. Σε εκείνο το σημείο φάνηκε να χάνει τη συνοχή της η ομάδα του Πειραιά με την Πόρτο να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός να μην έχει την ίδια εκρηκτικότητα.

Στο 84′ ο Μαρτίνς προχώρησε σε ακόμα δύο αλλαγές βάζοντας στο γήπεδο τον Πέπε και τον Χασάν και αυτό λειτούργησε εις βάρος της ομάδας του Πειραιά. Χάθηκε η συνοχή στο γήπεδο και η Πόρτο κατάφερε να βγει ακόμα πιο ψηλά. Οι Πορτογάλοι εκεί που πάλευαν να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0 με νύχια και με δόντια, τελικά βρέθηκαν να δέχονται και δεύτερο γκολ από τον Ολιβέιρα και να χάνουν με 2-0. Τώρα οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της επόμενης εβδομάδας με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μικρογραφία
Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0

Γήπεδο: Ντραγκάο

Διαιτητής: Σίμπερτ (Γερμανία)

Σκόρερ: 11′ Βιεϊρά, 85′ Ολιβέιρα

Κίτρινες: 61′ Κορόνα, 80′ Φορτούνης, 82′ Ουρίμπε, 90′ Μαναφά

Συνθέσεις:

Πόρτο: Μαρτσεσίν, Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Σέρχιο Ολιβέιρα, Ουρίμπε, Κορόνα (69′ Εβανίλσον), Βιεϊρά (60′ Ναγκαζίμα), Οτάβιο (69′ Ντρούχιτς), Μαρεγκά

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας (70′ Βινάγκρε), Μπουχαλάκης (84′ Χασάν), Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς (70′ Μπρούμα), Βαλμπουενά (84′ Πέπε), Μασούρας (53′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Πηγή: fosonline.gr