Άδ. Γεωργιάδης στο Blue Sky: Γιατί αντιδρούν για το Πολυτεχνείο και όχι για τις εθνικές επετείους και το Πάσχα;

Την απορία του, γιατί ενώ κανείς δεν αντέδρασε στην απόφαση της κυβέρνησης να μην εορταστούν οι εθνικές επέτειοι και το Πάσχα, τώρα όλοι αντιδρούν για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέφρασε μιλώντας στο Blue Sky και στην εκπομπή Παρεμβάσεις με τη Λίνα Κλείτου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι φέρει τη μεγάλη ευθυνη να ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές, τονιζοντας ότι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, καθώς αν η πανδημία ελεγχθεί το εμπόριο θα επιβιώσει, σε αντίθετη περίπτωση τα πραγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. “Δεν είναι η ώρα της φασαρίας, δεν είναι η ώρα της γκρίνιας” τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναφορικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε πως αύριο περνάει απο τη Βουλή μια διάταξη, η οποία δίνει στο υπ. Ανάπτυξης το δικαίωμα να ελέγχουν το ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία το Σεπτέμβριο και σήμερα και αν αυτό υπερβαίνει το 20%, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Τέλος, όπως είπε, μέχρι το πρωΐ, θα εχει βγει σε ΦΕΚ, απόφαση ενόψει του κύματος ψύχους που αναμένεται, με την οποία θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση στα σουπερ μαρκετ να πωλουν είδη, όπως κουβέρτες, θερμαντικα σώματα, είδη γενικά που προστατευουν από το κρύο.