Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: «Πέταγε» ο Άγιαξ της Ηπείρου στο Περιστέρι

Είχε δώσει δείγματα γραφής ο ΠΑΣ Γιάννινα για το πόσο καλή ομάδα έχει, κόντρα στις μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Σήμερα ήρθε η ώρα να συνδυάσει μια ακόμα ποιοτική εμφάνιση, με νίκη στην έδρα του ισχυρού Ατρόμητου (0-2).

Με εξαίρεση το σουτ στο δοκάρι στο 1’ από τον Μανούσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, δημιούργησαν ευκαιρίες και πέτυχαν δύο γκολ, το ένα πιο όμορφο από το άλλο, έπειτα από γρήγορες συνεργασίες και ιδανικά τελειώματα.

Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος περιορίστηκε σε υποτονική εμφάνιση είχε θέματα και στην δημιουργία και στην ανασταλτική λειτουργία προκαλώντας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις την αντίδραση του Αυστριακού προπονητή Νταμίρ Κάναντι.

ΤA ΓΚΟΛ
37’: Ο Σάλιακας πέρασε από τον άξονα κάθετη μπαλιά στον Παμλίδη, ο οποίος από οριακή θέση έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου σε θέση μέσα δεξιά. Την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα προς τη μικρή περιοχή, όπου ο Ελευθεριάδης πρόλαβε τον Γούτα και πλάσαρε ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΣ (0-1). Η φάση εξετάστηκε από το VAR για τυχόν οφσάιντ του Παμλίδη, αλλά κατακυρώθηκε το γκολ.

70’: Έξοχη ανάπτυξη του ΠΑΣ σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Ο Σάλιακας έκανε την κίνηση από δεξιά, σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Κάργα να έρχεται από τον άξονα ως τρέιλερ. Του έστρωσε τη μπάλα και ο ψηλόσωμος αμυντικός μέσος, με φανταστικό δεξί συρτό σουτ στην κίνηση, από το ημικύκλιο, την έστειλε στην δεξιά γωνία του Γιαννιώτη (0-2).

Η μικρογραφία

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-2

Γκολ: 37′ Ελευθεριάδης, 70′ Κάργας.
Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Η. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Ψαρρής (Ζακύνθου).
Κίτρινες: Μπουσούλατζιτς, Μάτιτς, Τομάσεβιτς, Καρτάλης, Κάργας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γούτας, Ρισβάνης, Στρούγγης (46′ Τομάσεβιτς), Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Μπουσουλάτζιτς (69′ Ούμπιδες), Χαρίσης (46′ Σάλομον), Κωτσόπουλος (62′ Μάτιτς), Χριστοδουλόπουλος (76′ Γιακουμάκης), Μανούσος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (89′ Λιάσος), Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (λ. τ. 46′ Λώλης), Καρτάλης (73′ Μπρένερ), Λέο, Παμλίδης (83′ Οικονομόπουλος).

Πηγή: fosonline.gr