Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ 3-2: «Πέταξε» τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση

«Χρυσή» ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa league έχασε ο ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 2-0 στο 13ο λεπτό. Ο Βαρέλα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, βάζοντας το πόδι του στην προσπάθεια του Τζόλη στο 4’.

Για να έρθει το καταπληκτικό γκολ του Τζόλη, μετά από τρομερή συνεργασία των Ζίφκοβιτς και Σβαμπ, να κάνει το 0-2 και να θέσει γερές βάσεις για έναν… θρίαμβο.

Στη συνέχεια όμως η PSV αντέδρασε και μείωσε σε 1-2, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης κράτησε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν το ίδιο καλός και μέσα σε τρία λεπτά είχε τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή, ενώ θα μπορούσε να είχε δεχθεί κι άλλα τέρματα. Στο 50′ η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία δέχτηκε την ισοφάριση με κοντινό πλασέ του Μαντουέκε, που βρέθηκε αφύλακτος και παραβίασε την εστία του Ζίφκοβιτς.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο ΠΑΟΚ με αμυντικά προβλήματα, συνέχισε φοβισμένος και δέχτηκε σύντομα τρίτο γκολ με τον Μάλεν στο 53′ μετά από συνολική αδράνεια της αμυντικής γραμμής του και ενώ ο Γκαρσία δεν είχε προλάβει να κάνει διορθωτικές κινήσεις για την ανασύνταξη της αμυντικής του γραμμής.

Στο τελευταίο τέταρτο του ματς προσπάθησε να ανέβει και θα μπορούσε να είχε καταφέρει κάτι καλύτερο, ωστόσο δεν μπόρεσε με αποτέλεσμα ένα ματς που ξεκίνησε ως όνειρο να εξελιχθεί σε εφιάλτης.

Παρά το γεγονός ότι γνώρισε την πρώτη του ήττα, τίποτα δεν χάθηκε για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στο κόλπο της πρόκρισης, καθώς με δύο νίκες, απέναντι σε Ομόνοια στην Κύπρο και Γρανάδα στην Τούμπα παίρνει την πρόκριση, καθώς από τη στιγμή που PSV και Γρανάδα παίζουν μεταξύ τους δεν θα μπορούν να περάσουν και οι δύο τον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Τρεϊμάνις (Λετονία)

Κίτρινες: Ντάμφρις, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρότζερ Σμίντ): Μβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσαλί, Μαξ, Ροζάριο, Μαντουέκε (78′ Μάουρο Τζούνιορ), Σανγκαρέ, Γκάκπο, Μάλεν (92′ Λεντέσμα), Ζάχαβι (71′ Χέντριξ).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο (86′ Ουαγκέ), Καντουρί (85′ Μπίσεσβαρ) Σβαμπ, Τσιγγάρας (69′ Αουγκούστο), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58′ Μουργκ), Τσόλακ (69′ Σφιντέρσκι).

Πηγή: onsports.gr