Γ. Βρούτσης στο Blue Sky: Πρόθεσή μας, κανείς Έλληνας να μην μείνει ακάλυπτος

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει ο,τι είναι δυνατό για να συμπυκνώσει τους χρόνους, ώστε να καλυφθούν εγκαίρως οι πολίτες που πλήττονται από τον κορωνοϊό, ώστε να πάρουν όλοι τα χρήματα τους, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στο Blue Sky και στις Παρεμβάσεις με την Λίνα Κλείτου.

Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι το εισόδημα που προέρχεται από αυτά τα βοηθήματα, ποτέ δεν θα είναι αρκετό, ωστόσο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι δυνατότητες και οι αντοχές της οικονομίας. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το δώρο Χριστουγέννων στο βαθμό που αναλογεί η απόδοσή του στο κράτος, θα υπολογιστεί με βάση τα 800 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως το αργότερο έως τη Δευτέρα θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα αναδρομικά και των κληρονόμων, παρουσίασε τις κατηγορίες των ανέργων και τα βοηθήματα που θα λάβουν, ενώ παραδέχθηκε πως το 2ο απαγορευτικό καθυστέρησε την προσπάθεια της κυβέρνησης για ταχύτερη έκδοση των συντάξεων.

Ερωτηθείς τέλος αν βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης ένα βοήθημα ενόψει εορτών για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως αν και η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται για την ευαισθησία της, η πραγματικότητα των αριθμών είναι αμείλικτη για να συμπληρώσει: Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.