Εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη ο Β. Κικίλιας: Επιθετική η αύξηση των κρουσμάτων covid-19

Σύσκεψη στα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη από νωρίς το πρωί. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο γγ Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στη συμπρωτεύουσα, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και λοιμωξιολόγοι και εντατικολόγοι των νοσοκομείων της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη παρατηρείται επιθετική αύξηση κρουσμάτων covid-19 και όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, «η θετικότητα αγγίζει το 32%, υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και το σύστημα υγείας βρίσκεται στο κόκκινο».

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο έκτακτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη, με τη μετατροπή 50 κλινών ειδικών μονάδων σε κλίνες ΜΕΘ με εξοπλισμό από το στρατηγικό απόθεμα του υπουργείου Yγείας που είχε ετοιμαστεί τους τελευταίους μήνες. Σήμερα οι ΜΕΘ Covid-19 και non Covid-19 είναι 233.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ