Επειγόντως στην Πάτρα σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στην Πάτρα μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου θα έχει συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού, ενόψει της εορτής του Πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, που είναι τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι η Αχαΐα είναι μεταξύ των επτά πιο επιβαρυμένων περιοχών της χώρας σε ό,τι αφορά την Covid-19 και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση, που προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση, πράγμα το οποίο φαίνεται και από το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε συστάσεις για την τήρηση των μέτρων στον δήμαρχο Πάτρας Κωνσταντίνο Πελετίδη, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε έκκληση να μην γίνει εφέτος μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα. Ο υπουργός θα έχει σύσκεψη στις 10.30 το πρωί στο αστυνομικό μέγαρο, στην οποία θα συμμετάσχουν εκτός από τα στελέχη της Αστυνομίας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, οι πέντε δήμαρχοι του νομού, ο διευθυντής της ΥΠΕ, οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής, και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κάθε φορέα, για τον περιορισμό της πανδημίας γενικώς και θα δοθούν οδηγίες στην Αστυνομία για αυστηρούς ελέγχους και την εφαρμογή των μέτρων.

Μετά την σύσκεψη ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται ότι θα κάνει δηλώσεις, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ