Επεισόδια και προσαγωγές σε παράνομη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν την 15:00η στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που στα Προπύλαια βρισκόταν σε εξέλιξη παράνομη συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ παρουσία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το ant1news.gr, από αστυνομικές πηγές, ομάδα ατόμων που ήθελαν να κάνουν πορεία συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στην Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί μάλιστα έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης και προχώρησαν σε τουλάχιστον πέντε προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο τραυματίες.

Παράλληλα, με τη χρήση των οχημάτων εκτόξευσης νερού και με πυκνή ρίψη δακρυγόνων, η αστυνομία επιχειρεί να διαλύσει την παράνομη συγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας απαίτησε την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Κατήγγειλε την επίθεση και τον προπηλακισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφιλη και σε άλλους βουλευτές. “Οι διαδηλωτές τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, οι αστυνομικοί δεν τα τηρούν” τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως υποστηρίζει, η επίθεση έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επάφη με εισαγγελέα.

Πηγές του κόμματος κάνουν λόγο για αναίτια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, ενώ προσθέτουν ότι ο αξιωματικός της ΓΑΔΑ εμφανίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση στο χώρο. Απαντώντας δε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι “η εντολή μας είναι να εφαρμόσουμε το νόμο”.

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα, για την κυκλοφορία των οχημάτων, η οδός Πανεπιστημίου, από το ύψος της Οδού Αμερικής. Κλειστή είναι και η Σταδίου. Εν τω μεταξύ, με εντολή της Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του μετρό “Μεταξουργείο”.