Κ.Μητσοτάκης: Τα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών θα πρέπει να παραταθούν

Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ενέταξαν τα rapid tests στη στρατηγική της κατά του κορωνοϊού, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επισημαίνοντας την ανάγκη να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των κρατών της ΕΕ στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και στις διαγνωστικές εξετάσεις, με έμφαση στα rapid tests, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται, όπως και όλες οι χώρες, ενώπιον μιας διαρκώς μεταβαλλόμενης κατάστασης. Γι’ αυτό, συμπλήρωσε, το όποιο άνοιγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή.

Όσον αφορά ειδικότερα στην οικονομία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών θα πρέπει να παραταθούν, ώστε να καλύψουν το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ενημέρωσε παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που υπέβαλαν το προσχέδιο για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του Tαμείου Aνάκαμψης, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για την οριστική έγκριση του σχεδίου που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον πρωθυπουργό, αλλά και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στα θετικά νέα που αφορούν την ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων για τον κορωνοϊό. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, όπως μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές, τονίστηκε η αποφασιστικότητα της ΕΕ για συντονισμένη δράση και ορθή κατανομή των εμβολίων μετά από την έγκρισή τους από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ