Συναγερμός στα Ιωάννινα: 55 κρούσματα κορωνοϊού σε Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

Στο “κόκκινο” βρίσκεται, ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, όπου διαγνώστηκαν συνολικά τις τελευταίες ημέρες, 55 θετικά κρούσματα της νόσου Covid-19.

Τα κρούσματα αφορούν φιλοξενούμενους και προσωπικό. Ειδικότερα, νοσούν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21, έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Η αντιπερειφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έλεγχων που γίνονται μέσω των κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας, διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα.

Οι ηλικιωμένοι που νοσούν και βρίσκονται στο ιδιωτικό γηροκομείο έχουν πιο ήπια συμπτώματα από εκείνους που μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία και παρακολουθούνται από τον ιατρό της δομής, ενώ αναμένεται η μεταφορά τους σε Νοσοκομεία».

Ο διοικητής της 6η ΥΠΕ ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση, στην υπόθεση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ