ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί βρίσκονται υπό κατάρρευση

«Το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί βρίσκονται υπό κατάρρευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και κατηγορεί την κυβέρνηση για δημιουργική λογιστική και ψέματα στην παρουσίαση των στοιχείων.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές γιατί δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα και η κυβέρνηση και ο κ. Πέτσας συνεχίζουν κυνικά τους πανηγυρισμούς πως τα έχουν κάνει όλα καλά και τα χυδαία ψέματα με δημιουργική λογιστική. Δυστυχώς, οι αλχημείες τους διαψεύδονται από τη ζοφερή πραγματικότητα του τριψήφιου αριθμού νεκρών κάθε μέρα και του αδιεξόδου του ΕΣΥ.

Την ώρα που ο ΟΟΣΑ βάζει την Ελλάδα προτελευταία στις χώρες της ΕΕ σε επιπρόσθετες δαπάνες για την Υγεία από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές 600 εκατ. ευρώ στην Υγεία για το 2021, ο κ. Πέτσας ανακαλύπτει αύξηση του προϋπολογισμού για το ΕΣΥ. Την ώρα που τα στοιχεία της απογραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου είναι σαφέστατα και δείχνουν αρνητικό ισοζύγιο στο προσωπικό του ΕΣΥ, ο κ. Πέτσας ανακαλύπτει για αύξηση κατά 14%».

Καταλήγοντας υποστηρίζει ότι «η δραματική αλήθεια όμως είναι πως σε όλους τους φορείς της υγείας το προσωπικό είναι μειωμένο κατά περίπου 6 χιλιάδες εργαζόμενους το Σεπτέμβριο 2020 έναντι του Σεπτεμβρίου 2019 (100.338 τον Σεπτέμβριο 2019 – 94.424 τον Σεπτέμβριο του 2020)» και επισημαίνει: «Ακόμη και στο διάστημα Φεβρουάριος 2020- Σεπτέμβριος 2020, δηλαδή μέσα στην περίοδο της πανδημίας, το μόνιμο προσωπικό μειώνεται σταθερά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ