Άδ. Γεωργιάδης στο Blue Sky: Πρόωρο να μιλάμε για άνοιγμα του λιανεμπορίου

Η 7η Ιανουαρίου είναι πρόωρη για να ανοίξει το λιανεμπόριο ξεκαθάρισε μιλώντας στο Blue Sky και στην εκπομπή Παρεμβάσεις με τη Λίνα Κλείτου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπ. Αναπτυξης επεσήμανε ότι στις αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην χαλαρώσουν, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά, αν δεν προσέξουμε, το να έχουμε τρίτο κύμα δεν είναι πιθανό, είναι απολύτως βέβαιο.

Σε ότι αφορά τη μετατροπή του παράδοση εκτός σε κανονική πώληση στο κατάστημα, ο υπ. Ανάπτυξης τόνισε ότι είναι σε πρωτόλειο στάδιο, και θα εξειδικευτεί προσεχώς.

Σε ότι αφορά την εικόνα του τελευταίου 48ωρου με τον εμβολιασμό αρκετών κυβερνητικών στελεχών που έγινε και αντικείμενο κριτικής από την αντιπολίτευση, ο κ. Γεωργιάδης αρκέστηκε να δηλώσει, πως έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά δεν θεώρησε σκόπιμο, αυτό να γίνει δημόσια.

Ο υπ. Ανάπτυξης εκτίμησε ότι θα προλάβουμε την τουριστική περίοδο.

Τέλος, σημείωσε αναφερόμενος στα χρέη που συγκεντρώνονται λόγω της πανδημίας, πως το να ζητάς από κάποιον να πληρώσει αυτά που οφείλει είναι και ηθικό και νόμιμο, όχι όμως, όταν τα χρέη αυτά, είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών αποφάσεων ή της γενικότερης κατάστασης. Έκανε λόγο για συζήτηση που θα γίνει όταν θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.