Άρης – ΠΑΟΚ 1-0: “Κιτρινόμαυρο” το ντέρμπι του Βορρά

Ο Άρης το ήθελε περισσότερο στο el clasico της Θεσσαλονίκης και επικράτησε του ΠΑΟΚ με γκολ του Γκάμα από την άσπρη βούλα, προσπερνώντας τον στη βαθμολογία.

Σε ένα ντέρμπι φτωχό από άποψη θεάματος, ο Άρης πήρε τη μεγάλη νίκη με 1-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον οποίο και προσπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα, ανεβαίνοντας στη 2η θέση με 26 βαθμούς. Έντονες διαμαρτυρίες από πλευρά Δικεφάλου και συζήτηση, έφερε η διαιτησία του διαιτητή Νάιχαους.

Ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία με το… καλημέρα, καθώς στο 2ο λεπτό ο Γκάμα εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς βέβαια να μπορεί να δημιουργήσει κάποια καλή φάση, εκτός από ένα σουτ του Ζίβκοβιτς έξω από την περιοχή, όπου μπλόκαρε ο Μπουσέ και ένα του Τζόλη που έφτασε μέχρι την περιοχή αλλά εκτέλεσε πολύ άστοχα. Ιδιαίτερα… ανιαρό ήταν το υπόλοιπο μέρος, με τις δύο ομάδες να μη καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο.

Ωστόσο, στο 40ο λεπτό οι παίκτες του Άρη βγήκαν άψογα στην αντεπίθεση, με τον Γκάμα να δίνει σκαφτή μπαλιά για τον Μπερτόλιο που προσπάθησε να περάσει και τον Πασχαλάκη, κερδίζοντας το πέναλτι, σε μία φάση ωστόσο που δεν είναι ξεκάθαρη, αφού ο Έλληνας πορτιέρο φαίνεται να βρίσκει μπάλα, ξεσηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των «ασπρόμαυρων». Ο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από την άσπρη βούλα ανοίγοντας το σκορ στο «Κλ. Βικελίδης».

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Σβαμπ να προσπαθεί να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ, κάνοντας ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή, με τον Μπούσε να μπλοκάρει στη γωνία του.

Ο Άρης είχε το υπέρ του σκορ και την ευκαιρία να διαχειριστεί στο δεύτερο μέρος όπως ήθελε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με την πλάτη στον… τοίχο, παίρνοντας την κατοχή και πετώντας μεγάλη ευκαιρία στο 56ο λεπτό, όταν ο Σβιντέρσκι ντρίπλαρε εντυπωσιακά τους αντιπάλους του, σούταρε, με τη μπάλα στα περνάει χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η ώρα για τον Άρη να χάσει μεγάλη ευκαιρία, καθώς μετά από τραγικό λάθος του Γιαννούλη, η μπάλα έφτασε στον Μπερτόλιο που πλάσαρε τον Πασχαλάκη, με τον Ουγκέ με αυτοθυσία να διώχνει πάνω στη γραμμή, προσκρούοντας ωστόσο στο δοκάρι «παγώνοντας» τους πάντες. Ο νεαρός μπακ του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να συνεχίσει, δίνοντας τη θέση του στον Κρέσπο.

Στο 71’ ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Τζόλη μέσα στην περιοχή, παίρνοντας ωστόσο την απόφασή του πίσω μετά από χρήση VAR, με το 1-0 να παραμένει. Το ματς δεν είχε κανέναν ρυθμό ούτε στα εναπομείναντα λεπτά, αφού οι παίκτες του ΠΑΟΚ που πίεζαν δεν είχαν καθαρό μυαλό, ενώ τα νεύρα κυριαρχούσαν και από τις δύο πλευρές.

Οι «ασπρόμαυροι» φώναξαν για χέρι στην εκπνοή του αγώνα μέσα στην περιοχή του Άρη, με τον Ολλανδό διαιτητή πάντως να σφυρίζει τη λήξη του αγώνα.

Κίτρινες: Σίλβα 67′, Μπεναλουάν 75′ / Αουγκούστο 8′, Τσιγγάρας 21′, Γιαννούλης 90′

Κόκκινη: –

Αρης (A. Mάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (76΄Τζέγκο), Ματέο (62΄Σίλβα), Γκάμα (90+6΄Μαντσίνι), Μάνος (62΄Λόπεθ)

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ουαγκέ (63΄Κρέσπο), Ίνγκανσον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης. Αουγκούστο (79΄Τσόλακ), Τσιγγάρας, Σβαμπ (79΄Εσίτι), Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.

Πηγή: sportime.gr