Ήττα-ντροπή του ΠΑΟΚ από την Ομόνοια και πικρός αποκλεισμός

Μια πικρή βραδιά γεύτηκε ο ΠΑΟΚ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας ηττηθείς από την Ομόνοια με 2-1 και αφήνοντας τις τελευταίες ελπίδες του για πρόκριση στην φάση των νοκ-άουτ αγώνων του Europa League.

Ο Δικέφαλος αδυναμος και χωρίς ομαδικό πνεύμα, αναλώθηκε παρά την συντριπτική του υπεροχή σε παιχνίδι φλυαρίας και γνώρισε μια ήττα εκτός προγράμματος αφού για δεύτερη φορά δεν κατάφερε να νικήσει την κυπριακή ομάδα η οποία κέρδισε όλους τους βαθμούς της στο Ε όμιλο στα δυο παιχνίδια της με τον ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας

Πολύ νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ ο ΠΑΟΚ που από το 9′ δέχτηκε το πρώτο πλήγμα από την Ομόνοια. Στην φάση αυτή ο Σενέ έκανε το σουτ για την Ομόνοια, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε προσωρινά, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε σωστά και ο Κακουλής έκανε το 1-0 .

Ο ΠΑΟΚ με το εις βάρος του σκορ προσπάθησε να γίνει επιθετικός και στο 23′ σουτ του Αντρ. Ζίφκοβιτς πέρασε ελάχιστα άουτ, κι ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρχισε να δείχνει αδυναμίες στην άμυνα και στην ανάπτυξη της στην επίθεση.

Στο 39′ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Μετά από άψογη συνεργασία Ουαγκέ, Ελ Καντουρί και Ζίφκοβιτς, η μπάλα έφτασε στον καραδοκούντα Τζόλη που με δυνατό σουτ την έστειλε στα κυπριακά δίχτυα για να ισοφαρίσει.

Μετά την ισοφάριση ο ΠΑΟΚ βρήκε την ηρεμία που χρειάζονταν και έγινε πιο ουσιαστικός. Προσπάθησε για ένα δεύτερο γκολ ως την ολοκλήρωση του ημιχρόνου και είχε την ευκαιρία να το πετύχει. Μάλιστα στο 40′ ο Αγγλος ρέφερι θα μπορούσε να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών σε βάρος της Ομόνοιας, όταν ο Σφιντέρσκι από μαρκάρισμα των γηπεδούχων βρέθηκε στο έδαφος αλλά ο “άρχων του αγώνα” δεν καταλόγισε την παράβαση.

Με διπλή αλλαγή ξεκίνησε στην επανάληψη το παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ. Ο Μουργκ αντί του Σβαμπ και ο Γιαννούλης αντί του Ουαγκέ, ήταν οι επιλογές του Γκαρσία για να γίνει πιο ουσιαστικός και πιο οργανωτικός. Μάλιστα στο 47′ ο Ελ Καντουρί πλησίασε στο δεύτερο γκολ αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 50′ η Ομόνοια έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν ο Σενέ από λάθος του Κρέσπο, σουταρε αρχικά και απομάκρυνε σωτήρια ο Ζ.Ζίφκοβιτς και στην επαναφορά της μπάλας ο Τζιωνής σουταρε στο δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Στο 55′ ο Φαμπιάνο δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα σε σουτ του Μουργκ, αλλά όταν αυτή έφτασε στον Σφιντέρσκι ούτε και ο Πολωνός δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα.

Πριν την σηυμπλήρωση μιάς ώρας παιχνιδιού και ο Μπεργκ από το “τιμόνι” της Ομόνοιας προχώρησε σε τριπλή αλλαγή που δεν φάνηκε να ενδυναμώνει την ομάδα του καθώς ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να κυριαρχεί στην δημιουργία, έχοντας μάλιστα στο 60λεπτο 10 κόρνερ έναντι 1 της κυπριακής ομάδας και κατοχή της μπάλας 73% έναντι 27% των γηπεδούχων.

Στο 83′ ο Ελ Καντουρί ανέτρεψε τον Λοϊζου στην περιοχή ο Αγγλος ρέφερι σφύριξε το πέναλτι και ο Τζόρντι Γκόμες με εύστοχη εκτέλεση ανέβασε το σκορ στο 2-1 για την Ομόνοια.

Ως το τέλος της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να διασπάσει την αμυντική διάταξη των Κυπρίων και το τελικό 2-1 ψαλλιδίζει τις προοπτικές του ΠΑΟΚ που πλέον πρέπει να αφοσιωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)
Kίτρινες: Σενέ, Ελ Καντουρί, Κρέσπο, Αντ. Ζίφκοβιτς, Γιαννούλης,
OMONOIA (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Κούσουλος (59′ Τζόρντι Γκόμεζ), Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο (59′ Λέκσιακς), Λοΐζου (85′ Ασάντε), Τζιωνής, Βίτορ Γκόμες, Κακουλλής (20′ Σέχου), Σενέ (59′ Ντουρίς).
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ (46′ Γιαννούλης), Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ (46′ Μουργκ), Τσιγγάρας (79′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σβιντέρσκι.

Η κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε ο Γιαννούλης στο 74′ ήταν η δεύτερη και ο διεθνής αμυντικός θα λείψει από τον τελευταίο αγώνα της ομάδας του την προσεχή Πέμπτη απέναντι στην Γρανάδα στην Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ