ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Οι πράσινοι έκαναν την κηδεία της Ένωσης

Ο Παναθηναϊκός με απίστευτη πίεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα… καθάρισε την άνευρη ΑΕΚ σαν… αυγό στο Ολυμπιακό Στάδιο και πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη του φέτος. Ο Λάζλο Μπόλονι νίκησε σε κάθε σημείο του αγώνα τον Μάσιμο Καρέρα, με το κλίμα για τον Ιταλό πια στην Ένωση να είναι κάκιστο.

Η ΑΕΚ έμεινε πίσω στην μάχη του τίτλου και έδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι να μην μπορεί να συνέλθει και να μην μπορεί ο Καρέρα πια να την βοηθήσει. Αντιθέτως, ο ΠΑΟ με πρωταγωνιστή τον Λούκας Βιγιαφάνες και τον τρομερό απόψε Ζαγαρίτη πέτυχε μια σπουδαία νίκη που είναι πέρα ως πέρα δίκαιη και δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο. Ίσα ίσα που θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερο σκορ αλλά ο Τσιντώτας κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα…

Τραγικός για την ΑΕΚ ο Ινσούα.

Για τον ΠΑΟ σκόραρε ο Μακέντα στο 34′ και ο Κουρμπέλης στο 45′, ενώ για την ΑΕΚ μείωσε στο 88′ ο Ολιβέιρα.

Ο αγώνας
Ο Λάζλο Μπόλονι εμφάνισε τον καλύτερο Παναθηναϊκό επί των ημερών του, πέτυχε μια ΑΕΚ με… πεθαμένη ψυχολογία και ανήμπορη να αντιδράσει και τελικά πήρε μία άνετη με 2-1 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Πιο άνετη από ότι δείχνει το τελικό σκορ, παρότι μείωσε στο τέλος η Ένωση.

Ο ΠΑΟ ήταν εξαιρετικός στην πίεση και στην κυκλοφορία της μπάλας και με πρωταγωνιστή τον Βιγιαφάνες στο πρώτο ημίχρονο… υπέγραψε τη νίκη του απέναντι στην ΑΕΚ που έδειχνε «λίγη» για να αντιδράσει αν και στα τελευταία λεπτά είχε ελπίδες για ισοφάριση. Ετσι, η ομάδα μένει πίσω στην μάχη του τίτλου και ο Μάσιμο Καρέρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση για την παρουσία του στην ΑΕΚ…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και αιφνιδίασε την ΑΕΚ που για ακόμη ένα ματς δεν μπήκε καλά. Στο 1’ με παράλληλη μπαλιά που πέρασε από όλους, ενώ στο 3’ ο Μαουρίσιο σε άδειο τέρμα (με την άμυνα της Ενωσης να έχει κοιμηθεί) με το στήθος από το μισό μέτρο έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Η ασφυκτική πίεση του ΠΑΟ από το κέντρο δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους «κιτρινόμαυρους» του Καρέρα. Και η ΑΕΚ πέρα από κάποιες σποραδικές ατομικές ενέργειες δεν απειλούσε. Στο 34’ από δεξιά ο ΠΑΟ τρύπησε την άμυνα της ΑΕΚ, ο Χατζηγιοβάννης έδωσε πάσα… πάρε βάλε στον Μακέντα και αυτός δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Τσιντώτα. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα αδυνατούσε να αντιδράσει καθώς όλες οι γραμμές της είχαν κάκιστη εικόνα και πέρα από σποραδικές ενέργειες, ο Χατζηγιοβάννης άγγιξε το 0-2, αλλά ο Τσιντώτας το έβγαλε σωτήρια για την ομάδα του. Όμως δεν έκανε το ίδιο και στο 45’ όταν ο Βασιλαντωνόπουλος από δεξιά… κοίταγε τον εξαιρετικό Ζαγαρίτη να τον περνά και να στρώνει άνετα στον Κουρμπέλη για το 0-2. Ένα σκορ απολύτως δίκαιο για την πολύ καλή εικόνα του ΠΑΟ.

Στο β’ ημίχρονο ο Καρέρα έριξε Γκαρσία-Παουλίνιο, αλλά δεν είδε… προκοπή. Η ΑΕΚ σπατάλησε χρόνο και αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρία για γκολ, την ώρα που ο Τσιντώτας κρατούσε το σκορ σε… χαμηλά επίπεδα σε ένα τετ α τετ με τον Μακέντα. Ο Μπόλονι διαχειριζόταν εξαιρετικά το παιχνίδι και το σκορ και μάλιστα σχετικά άνετα. Στο 65’ ο Ιταλός έβαλε και τον Ολιβέιρα και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Τελικά στο 73’ η ΑΕΚ με κεφαλιά του Ανσαριφάρντ έκανε την πρώτη καθαρή ευκαιρία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά ο Μάνταλος έκανε ένα ωραίο σουτ, το οποίο έβγαλε ο Διούδης και έτσι το σκορ έμεινε εκεί που ήθελε ο ΠΑΟ. Στο 88΄ η ΑΕΚ αντέδρασε και μετά από σέντρα του Παουλίνιο, ο Ολιβέιρα από λάθος της άμυνας σκόραρε από κοντά για το 1-2. Και τελικά το σκορ έμεινε εκεί μέχρι τέλους σε ένα μεγάλο «πράσινο» θρίαμβο.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (82’ Χνιντ), Ινσούα, Σάκχοφ (66’ Ολιβέιρα), Κρίστισιτς, Τάνκοβιτς (46’ Γκαρσία), Μάνταλος, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82’ Μαχαίρας)

ΠΑΟ (Λ. Μπόλονι, 4-3-3): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίτσιο, Αλεξανδρόπουλος (86’ Πούγγουρας), Χατζηγιοβάννης (87’ Χουανκάρ), Βιγιαφάνες (70’ Καρλίτος), Μακέντα (72’ Αγιούμπ)

Ο Βόσνιος Πέλιτο χρέωσε με κάρτα τους Λιβάγια (19’), Κρίστισιτς (40’), Ινσούα (75’) – Βιγιαφάνες (44’), Ζαγαρίτη (60’), Μακέντα (67’), Διούδη (90’+).

Πηγή: sportime.gr