ΑΕΛ – Άρης 0-3: Πέρασε άερα από την Λάρισα – Έπιασε τον Ολυμπιακό

Ο Άρης φιλοξενήθηκε στο Αλκαζάρ από την ΑΕΛ σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Super League Interwetten και έφυγε με τη νίκη (0-3) από τη Θεσσαλία χάρη στα δύο γκολ του Δημήτρη Μάνου, αλλά και αυτό του Σάντε Σίλβα.

Οι κίτρινοι έπιασαν ξανά στην κορυφή τον Ολυμπιακό, έχοντας ωστόσο ένα ματς περισσότερο από τους ερυθρόλευκους. Επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο στις νίκες, αφήνοντας έτσι πίσω τους την ήττα από την ομάδα του Πειραιά. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

Ο ΜΑΝΟΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ
Η ΑΕΛ δεν ήταν τόσο κακή. Πιο σωστά ήταν αρκετά καλύτερη από το ματς κόντρα στον Ατρόμητο, το οποίο έληξε ισόπαλο δίχως γκολ και ήταν κακής ποιότητας (και με τις δύο ομάδες να ευθύνονται).

Ο Άρης δεν ήταν καταιγιστικός, αλλά ιδιαίτερα κυνικός και κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ουσία, η οποία εκφράστηκε μέσα από τα δύο γκολ του Δημήτρη Μάνου, ενώ ο Σάντε Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό. Ο Σάκιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μάνος πρόλαβε τον Ζίζιτς και με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι. Η μπάλα χτύπησε πρώτα και στο δοκάρι.

Ο ΙΔΙΟΣ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ
Κι αν το γκολ του Ματέο Γκαρσία δεν μέτρησε καθώς θεωρήθηκε ότι ο ευρισκόμενος σε οφσάιντ Φακούντο Μπερτόγλιο επηρέασε τη φάση και την αντίδραση του Ντόμινικ Νάγκι, ήλθε ο ίδιος ο Μάνος για να σβήσει και να “σκοτώσει” το ματς στο 73ο λεπτό

Εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων και την ολιγωρία του Γκαζάλ, νίκησε τον Νάγκι και διαμόρφωσε το 0-2.

Στο έκτο και τελευταίο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου με εξαιρετική ενέργεια – πέρασε μέσα από τρεις παίκτες – και τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Η ΑΕΛ ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΗΣ
Όπως αναφέραμε και περισσότερες τελικές είχε η ΑΕΛ και πάτησε πιο πολύ στην περιοχή του αντιπάλου.

Δεν ήταν τα κακά τελειώματα μόνο, αλλά και το γεγονός ότι ο Μάριος Σιαμπάνης ήταν εξαιρετικός και σταμάτησε σε τρεις περιπτώσεις ενέργειες των γηπεδούχων.

Προδώθηκε ξανά από την άμυνά της. Οι αντιδράσεις στα γκολ, χαρακτηριστικές.

Αλλά κι από τα νεύρα της. Ο Αλέξης Κούγιας αποβλήθηκε, όπως και ο συνεργάτης του Γιάννη Τάτση.

Πηγή: sport24.gr