Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δένδρων και προβλήματα από την κακοκαιρία

Μεμονωμένα προβλήματα προκάλεσαν στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ από την ισχυρή βροχόπτωση έχει αποκλειστεί ο δημοτικός δρόμος μεταξύ Σταυρού και Βρασνών.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου αυτή την ώρα βρέχει, οι άνεμοι που κατά διαστήματα έφθασαν τα 6 μποφόρ είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν δένδρα, να ξηλωθούν τέντες και να μετακινηθούν κάδοι απορριμμάτων, ενώ σε ορισμένες περιοχές αναφέρθηκαν διακοπές ρεύματος.

Η πυροσβεστική κλήθηκε σε δύο περιπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη για κοπές δένδρων και σε μία εξ αυτών, στην Τούμπα, καταγράφηκε ζημιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο από πτώση κλαδιών.

Επιπλέον, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές απέκλεισαν τη διέλευση στον δρόμο μεταξύ Σταυρού και Βρασνών, καθώς γέμισε νερά το οδικό δίκτυο.

Προβλήματα έχουν καταγραφεί ακόμη και στην Πιερία, ιδίως στην Κατερίνη αλλά και σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου από υπερχειλίσεις ρεμάτων, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει πως υπάρχουν μικροκαθυστερήσεις στο δρομολόγια του προαστιακού Θεσσαλονίκη – Λάρισα, λόγω πτώσης δέντρων στο ύψος της Κατερίνης.

Πηγή: voria.gr