Μήνυμα του μητροπολίτη Φθιώτιδας για συμμόρφωση με τα μέτρα περιρισμού

Πυρετώδεις είναι οι επαφές στους κόλπους της Εκκλησίας, ύστερα από την απόφαση να ανοίξουν οι ναοί μόνο τα Χριστούγεννα και τα Φώτα.

Το ζήτημα των μέτρων θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη 15η Δεκεμβρίου κατά τη συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο όμως αρκετοί Μητροπολίτες, ακόμη και από τους μετριοπαθείς της Ιεραρχίας, έχουν τοποθετηθεί ανοικτά κατά των νέων μέτρων.

Ενδεικτικά, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ υποστήριξε, μιλώντας στο OPEN TV, ότι «είναι ένας διωγμός. Είναι εντελώς απαράδεκτο» και κατέληξε λέγοντας «εμείς θα κάνουμε κανονικά τις Λειτουργίες και ας έρθουν να μας συλλάβουν. Είμεθα αγανακτισμένοι».

“Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές” σχολίασε στο TRT ο Mητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

«Ο άνθρωπος έχει και πνευματικές ανάγκες, οι οποίες δεν πρέπει να παραθεωρούνται» δήλωσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Ιερώνυμος.

«Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε» είπε χθες ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος.

“Η Εκκλησία δεν είναι κοσμικό ίδρυμα στο οποίο το κάθε κράτος μπορεί να φέρεται με αυτό τον τρόπο” σημείωσε ο μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος.

Να εξαιρεθεί από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις που απαγορεύουν την τέλεση αγιασμού των υδάτων, ανήμερα των Φώτων, αναμένεται να ζητήσει ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Μέσω του εκπροσώπου Τύπου της Μητρόπολης, Δημήτρη Αλφιερή, έγινε γνωστό πως θα ζητήσει εξαίρεση προκειμένου να αγιάσει τα νερά του πρώτου λιμανιού της χώρας καθώς εφέτος , αποφασίστηκε να μην γίνει αγιασμός των υδάτων σε ανοιχτούς χώρους και οι ιερείς να το κάνουν στις κολυμπήθρες των ναών.

Συμεών: Η Σύνοδος θα μας δώσει τις κατευθύνσεις και εμείς θα τις ακολουθήσουμε

Σε άλλο μήκος κύματος ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών έστειλε μήνυμα υπευθυνότητας και συμμόρφωσης με τα μέτρα. «Δεν είναι η ώρα του απολογισμού και του λογαριασμού, τώρα είναι η ώρα της μάχης και της προσευχής» είπε με νόημα. Ζήτησε από τους πολίτες ακόμη και να μην συνωστίζονται στους πανέμορφα στολισμένους δρόμους της Λαμίας.

Πηγή: tvstar.gr