Πέμπτη σερί νίκη για τον ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει

Μέτριος, προβλέψιμος και χωρίς οργάνωση στο πρώτο ημίχρονο, καλύτερος και πιο ουσιαστικός στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια νίκη (2-0) χωρίς να παίξει θετικό ποδόσφαιρο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε μια μοναδική έμπνευση του Τζόλη και ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζίβκοβιτς που κέρδισε ο επιδέξιος νεαρός Ελληνας επιθετικός, που ήταν και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην αναμέτρηση της Τούμπας.

Στο πρώτο ημίχρονο ελάχιστες αξιόλογες φάσεις έγιναν. Στην πρώτη από αυτές ο Ινγκασον στο 10′ κέρδισε κεφαλιά στην περιοχή του Αστέρα αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Η κομβική φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 37′, όταν ο Ελ Καντουρί έπεσε στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι, ο κ. Φωτιάς δεν είχε την ίδια γνώμη, ο Ντάνι Σουάρες ζήτησε εξηγήσεις από τον Μαροκινό του ΠΑΟΚ, ο τελευταίος τον απώθησε με το κεφάλι και η κατάληξη της “κοκορομαχίας” ήταν να δει με την χρήση του VAR o παίκτης του ΠΑΟΚ την κόκκινη κάρτα και ο Σουάρες την κίτρινη, γεγονός όμως που ελάχιστα δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ, που συνέχισε και τέλειωσε με 10 παίκτες.

Με έναν αναιμικό ΠΑΟΚ που περισσότερο προβλημάτιζε παρά ικανοποιούσε, έληξε το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε και ο ΠΑΟΚ έδειξε σαφώς καλύτερο πρόσωπο. Με ηγέτη το νεαρό Τζόλη και καλούς συμπαραστάτες τους συμπαίκτες του στην επίθεση, έφτασε στο προσδωκόμενο που ήταν το γκολ και φυσικά η νίκη.

Στο 57′ μια ψηλοκρεμάστη σέντρα του Ζίβκοβιτς βρήκε το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 63′ ο Αστέρας έχασε μια εντυπωσιακή ευκαιρία να ανοίξει αυτός το σκορ στην αναμέτρηση, αλλά ο Τίλικα πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ινγκασον, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Τζόλης έφυγε από τα αρισστερά και πριν μπει στην μεγάλη περιοχή με ένα δυνατό φαλτσαριστό σουτ παραβίασε την εστία του Παπαδόπουλου, πετυχαίνοντας με το δικό του 8ο γκολ στην σεζόν και το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 70′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζόλη από τον Πασαλίδη και την «εσχάτη των ποινών» που υπέδειξε ο κ. Φωτιάς μετέτρεψε σε γκολ ο Ζίβκοβιτς, απολοποιώντας την υπόθεση της νίκης της ομάδας του.

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: Γιαννούλης, Σφιντέρσκι, Σβαμπ, Ουαγκέ, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μουργκ – Τασουλής, Γκαρσία, Σουάρες, Μπόρχα Φερνάντεθ, Πασαλίδης

Κόκκινες: Ελ Καντουρί (37′)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (21′ Ουαγκέ), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Σβαμπ, Αουγκούστο, Αντρ. Ζίβκοβιτς (88′ Μουργκ), Καντουρί, Τζόλης (88′ Κρέσπο), Σβιντέρσκι (68′ Τσιγγάρας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο, Σουάρεθ (60′ Πασαλίδης), Άλβαρες, Τασουλής, Μπόρχα Φερνάντεθ (78′ Γκόμεζ), Βαλιέντε (60′ Ιγκλέσιας), Τίλικα, Σίτο (78′ Τζίμας), Κρέσπι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ