Συμφωνία για κατασκευή νέων κολυμβητηρίων και ανακαίνιση των υπαρχόντων

Σύμβαση για την ανακαίνιση/ανακατασκευή και την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου υπογράφηκε μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του διεθύνοντα συμβούλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, και της διοίκησης του ΟΑΚΑ. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε σε ειδική εκδήλωση, στην ανοιχτή πισίνα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, και αποτελεί συνέχεια του μηνμονίου συναντίληψης μεταξύ Πολιτείας και Lamda Development, αναφορικά με το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.

Το έργο, το οποίο θα αυτοχρηματοδοτηθεί από την Lamda Development, προβλέπει μεταξυ άλλων:

κατασκευή νέας κολυμβητικής δεξαμενής, στο χώρο του ανοιχτού καταδυτηρίου, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ εξαιτίας προβλημάτων στατικότητας.
κατασκευή νέας κολυμβητικής δεξαμενής, μεγέθους 25Χ20μ. (25άρα πισίνα), στο χώρο πίσω από το ανοιχτο καταδυτήριο
σειρά εργασιών στην πισίνα 5 (ανοιχτό κολυμβητήριο), όπως η απομάκρυνση των μεταλλικών εξεδρών, προκειμένου η εγκατάσταση να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για αγώνες, κάτι που δεν έχει συμβεί μετά το 2004
εργασίες στο κεντρικό κλειστό κολυμβητήριο (ανακατασκευή αποδυτηρίων και χώρων υγειινής, αντικατάσταση λαμπτήρων για εξοικονόμηση ενέργειας, τοποθέτηση νέου ηλεκτρονικού πίνακα, αποσύνδεση του συστήματος κλιματισμού από το αντίστοιχο του κλειστού γυμναστηρίου)
μετατροπή της βοηθητικής πισίνας 4 σε πισίνα ΑμεΑ

Οι εργασίες θα αρχίσουν από την επόμενη εβδομάδα και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση τους εντός πέντε μηνών, προκειμένου να προλάβουν να χρησιμοποιηθούν από αθλητές και αθλήτριες που θα προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την παράδση των εγκαταστάσεων από τη Lamda Development, προβλέπεται να αποδοθούν στην εταιρεία οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αφού επανέλαβε ότι η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που μαραζώνουν, βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης, τόνισε ότι με τη σύμβαση αυτή, “… το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου θα γίνει επιτέλους στην πράξη Ολυμπιακό Κέντρο” και έκανε λόγο για “μία νέα ενδοξη αφετηρία, όπως αρμόζει στο ΟΑΚΑ”. Προανήγγειλε, παράλληλα, ακόμη μια συνεργασία με τη Lamda Development, με αντικείμενο αυτή τη φορά το εγκαταλελειμμένο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Χωριού.

Για την “αρχή μίας νέας ιστορικής περιόδου για το ΟΑΚΑ” έκανε λόγο ο διευθυντής συντονιστής του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, Κωνσταντίνος Χαλιορής, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσσέας Αθανασίου, επισήμανε ότι “η αναβάθμιση του ΟΑΚΑ αποδεικνύει ότι τα οφέλη από τα έργα στο Ελληνικό αγγίζουν όλους τους πολίτες της Αττικής”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ