Έκτακτο δελτίο καιρού από ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το πρωί της Τρίτης (26/1) σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το πρωί της Τρίτης στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και το πρωί της Τετάρτης (27/1) τα Δωδεκάνησα.

Αναμένονται τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο και από το απόγευμα της Τρίτης, βορειοδυτικοί στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Από το βράδυ της Τρίτης και ως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ακόμη και σε πεδινές περιοχές,

Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από τις βραδινές ώρες της Τρίτης στα βόρεια όπου την Τετάρτη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα (πτώση 6-8 βαθμούς).