Γερμανία: Προς παράταση του απαγορευτικού έως την 14η Φεβρουαρίου

Προς παράταση του αυστηρού απαγορευτικού σε όλη την Γερμανία έως την 14η Φεβρουαρίου προσανατολίζονται κεντρική κυβέρνηση και κρατίδια, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, που έγινε χθες Τρίτη.

Όπως μεταδίδεται από τα γερμανικά ΜΜΕ, σημείο τριβής αποτελεί η λειτουργία των σχολείων, με την ‘Ανγκελα Μέρκελ να επιμένει ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά και να εισηγείται γενικότερα μια τακτική «εκ του ασφαλούς». Η Καγκελάριος, σύμφωνα με την BILD, εμφανίστηκε μάλιστα απογοητευμένη από τη μέχρι τώρα απόδοση των μέτρων, λέγοντας σχετικά: «Ήλπιζα ότι θα πηγαίναμε καλύτερα, πρέπει να μπορούμε να δείξουμε έστω μία επιτυχία!». Αναφερόμενη μάλιστα στο ενδεχόμενο η χώρα να φθάσει με αυστηρότατους περιορισμούς έως το Πάσχα (4η Απριλίου), είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται να φτάσουμε στο Πάσχα και να λέμε ακόμη στον κόσμο ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα κομμωτήρια».

Υπέρ της εφάπαξ παράτασης μακρύτερης διάρκειας απαγορευτικού ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φράνκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, επέκρινε την προγραμματιζόμενη στην Γερμανία παράταση του απαγορευτικού για δύο μόνο εβδομάδες ως πολύ σύντομη και τάσσεται υπέρ της εφάπαξ μακρύτερης παράτασης του αντί των μικρών συνεχών ανανεώσεών του.

«Προσωπικά, είμαι υπέρ των ξεκάθαρων διατυπώσεων και θα έλεγα ότι το απαγορευτικό σίγουρα θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Είναι ένα πολιτικό ερώτημα εάν πρέπει να συζητά κανείς την παράταση του απαγορευτικού κάθε δύο εβδομάδες ή να λέει μία φορά ότι θα διαρκέσει 4 ή 6 εβδομάδες. Η συνεργασία των πολιτών γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όσο πιο συχνά τους υποσχόμαστε ότι το απαγορευτικό θα τελειώσει σύντομα και μετά παρατείνεται ξανά», είπε Μοντγκόμερι στο δίκτυο n-tv.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου τάχθηκε επίσης υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε εταιρείες οι οποίες αρνούνται στους υπαλλήλους τους την δυνατότητα τηλεργασίας. «Γνωρίζω ότι ορισμένες εταιρείες προσπαθούν να αποτρέψουν τους υπαλλήλους τους από την τηλεργασία. Πρόκειται για ανοησία και πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις σε εταιρείες οι οποίες αρνούνται να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι, αν και αυτό θα ήταν δυνατό», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ