Έλον Μάσκ: Η αναζήτηση εξωγήϊνων είναι χάσιμο χρόνου

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX μίλησε για την αναζήτηση εξωγήϊνων από τους επιστήμονες.

Με τα βλέμμα στραμμένο στον πλανήτη Άρη και πως θα στείλει εκεί ανθρώπους τις επόμενες δεκαετίες, ο Έλον Μάσκ σίγουρα είναι ένας από αυτούς που μπορεί κάποιος να ρωτήσει για την πιθανότητα ύπαρξης ευφυούς ζωής στο Σύμπαν.

Μιλώντας σε ένα επεισόδιο της εκπομπής Joe Rogan Experience, ο Μάσκ -ο οποίος έγινε πρόσφατα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο- φάνηκε να είναι κάπως σκεπτικός σχετικά με το θέμα.

“Ειλικρινά, νομίζω ότι θέλω να ξέρω αν υπάρχουν εξωγήϊνοι”, είπε. “Θέλω να πω, αν ήθελαν να μάθουμε [για αυτούς], θα μπορούσαν απλώς να εμφανιστούν και να περπατήσουν σε μια κεντρική οδό και να λέγανε “Γεια, είμαι ένας εξωγήϊνος, κάποιος να με ελέγξει.”

“Εδώ είναι το διαστημόπλοιό μου, μόλις προσγειώθηκα στη μέση της Time Square.” Τότε θα λέγαμε, “Εντάξει, σε πιστεύουμε. Είναι πολύ διακριτικοί, αυτοί οι εξωγήϊνοι.”” είπε ο Μάσκ. Ο παρουσιαστής της εκπομπής ρώτησε ακολούθως αν κατά πόσο σκέφτηκε για ΑΤΙΑ κατά τη διάρκεια της εργασία του με την SpaceX.

«Καθόλου», απάντησε και συνέχισε λέγοντας “αν εμφανιστούν, θα λέγαμε, “υπέροχα, αλλά που είσασταν μέχρι τώρα;” Αν δω κάποια στοιχεία για εξωγήϊνους, θα είμαι ο πρώτος που θα είναι σαν «Α, ναι είναι εξωγήϊνοι».”

Όσον αφορά την αναζήτηση στοιχείων που θα αποδεικνύουν αυτή την ευφυή εξωγήϊνη ζωή, ο Mάσκ επιμένει ότι είναι χάσιμο χρόνου.

«Εάν υπάρχουν εξωγήϊνοι, θα είναι μάλλον αόρατοι, ή πολύ ντροπαλοί. Έτσι, όσο και να ψάξουμε δεν θα μπορέσουμε να δούμε σήματα από οποιοδήποτε άλλο ηλιακό σύστημα».

Ηλίας Σιατούνης