«Εξαφανίζεται» η Μάντσεστερ Σίτι: 3-1 την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ»

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα κι αυτό το κατάλαβε πολύ καλά (και) η Έβερτον, που ηττήθηκε από τους «πολίτες» με 1-3 στο «Γκούντισον Παρκ», σε εξ αναβολής συνάντηση της 16ης αγωνιστικής.

Η «αρμάδα» του Πεπ Γκουαρντιόλα αύξησε στους 10 βαθμούς τη διαφορά από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λέστερ που ακολουθούν στη δεύτερη θέση, κάνοντας ακόμη ένα μεγάλο βήμα για την επιστροφή στο θρόνο του αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς πέρασε χωρίς απώλεια από μια δύσκολη έδρα.

Αρχικά το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Δεκεμβρίου, αλλά είχε αναβληθεί λόγω των κρουσμάτων COVID-19 στις τάξεις της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Φιλ Φόντεν στο 32ο λεπτό, αλλά οι ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, καθώς ο Ριτσάρλισον είχε την απάντηση για το συγκρότημα του Κάρλο Αντσελότι, πέντε λεπτά αργότερα.

Στην επανάληψη οι «πολίτες» αύξησαν την πίεση και παρά την απουσία του «μόνιμου» σκόρερ τους τον τελευταίο καιρό, του Ιλκάι Γκουντογκάν, βρήκαν στόχο άλλες δύο φορές, αρχικά με τον Ριάντ Μαχρέζ στο 63΄ κι εν συνεχεία με τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 77΄, ο οποίος «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ