Παναθηναϊκός: Συμφωνία για την «διπλή ανάπλαση» σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Σε πλήρη συμφωνία, όσον αφορά τη μεταξύ τους διμερή συμφωνία για τη χρήση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού ήρθαν χθες ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ξεπερνώντας ένα σημαντικό «αγκάθι», για την έναρξη του έργου της «Διπλής Ανάπλασης» σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Έπειτα από δυόμισι μήνες, σκληρών διαπραγματεύσεων, που κάποια στιγμή είχαν οδηγήσει τις δύο πλευρές σε ρήξη και «πάγωμα» των μεταξύ τους σχέσεων, η παρέμβαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη από τα τέλη Ιανουαρίου, έφερε τις «κεφαλές» του Αθλητικού Ομίλου και της ΠΑΕ ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων κι εντέλει στη συμφωνία.

Σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν, απ’ την πρώτη ημέρα που θα «μπουν» ο Ερασιτέχνης και η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Βοτανικό (εγκαταστάσεις Α.Ο. και ποδοσφαιρικό γήπεδο), η ΠΑΕ θα καταβάλλει επί μονίμου βάσεως στον Αθλητικό Όμιλο το ποσό των 500.000 ευρώ το χρόνο για τη χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Από εκεί και πέρα, για κάθε εισιτήριο διαρκείας που θα πωλείται από την ΠΑΕ στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα «καρπώνεται» το ποσό των 50 ευρώ, ενώ παράλληλα, θα τεθεί σε εφαρμογή και η «υποχρεωτική» κάρτα φιλάθλου, έναντι 10 ευρώ για κάθε κανονικό εισιτήριο.

Η συγκεκριμένη «κάρτα φιλάθλου» θα πληρώνεται από κάθε φίλο της ομάδας που θα πηγαίνει στο γήπεδο για αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας, μόνο μία φορά το χρόνο, δίκην ενίσχυσης προς τον Ερασιτέχνη.

Επίσης, ο Α.Ο. δεν θα πληρώνει χρήματα για τη συντήρηση και τα λειτουργικά έξοδα των δικών του αθλητικών εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν στην περιοχή του Βοτανικού -με έξοδα της ΑΕΠ Ελαιώνα, δηλαδή της κοινοπραξίας των τραπεζών Alpha Bank/Πειραιώς, βάσει των όσων προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα και το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη στις 20 Νοεμβρίου- και θα του παραχωρηθούν δωρεάν.

Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς των ανθρώπων του Α.Ο. και της ΠΑΕ, τα συνολικά, προβλεπόμενα έσοδα που θα έχει σε ετήσια βάση ο Ερασιτέχνης από τη συγκεκριμένη συμφωνία θα προσεγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ, δίνοντάς του πολύ μεγάλη «δυναμική»

Ποσό που «καλύπτει» τα «θέλω» που είχε βάλει στο… τραπέζι η πλευρά του Αθλητικού Ομίλου, με τις δύο πλευρές να βρίσκουν εντέλει τη «χρυσή τομή» κατόπιν… μαραθώνιων συζητήσεων.

Μάλιστα, μετά την επίτευξη της συμφωνίας, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε την Τρίτη (09/02) επικοινωνία με το δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, όπου τον ενημέρωσε για την επίτευξη της συμφωνίας των δύο πλευρών, που ήταν και το μεγαλύτερο «θέμα» ως τώρα στις διμερείς συμβάσεις που θα πρέπει να υπογραφούν έως τις 30 Ιουνίου, ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες -με το πρότζεκτ- πλευρές.

Η διμερής σύμβαση της ΠΑΕ με το δήμο Αθηναίων έχει πλέον δρομολογηθεί και είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες, να υπάρξει ένα συνολικό «πακέτο» ανακοινώσεων από τις τρεις πλευρές.

Από εκεί και πέρα, το επόμενο (καθοριστικό) βήμα για να «τρέξει» σε σταθερή βάση το όλο πρότζεκτ, είναι η επικύρωση των διμερών συμβάσεων στις οποίες εμπλέκεται ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός από τη Γενική Συνέλευση του Α.Ο., με πλειοψηφία.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του γενικότερου απαγορευτικού η όλη διαδικασία θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο για να προχωρήσει και να φτάσει ως τη Γ.Σ., ωστόσο σε όλο αυτό το διάστημα θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό προς τα μέλη του, προκειμένου να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια της συμφωνίας, μέχρι να πάνε στην… κάλπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ