Άστατος ο καιρός έως αύριο το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

καιρός

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός έως και το πρωί της 25ης Μαρτίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Ιδιαιτέρως για τη Θράκη, χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται κατά τόπους ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Από το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και αναμένονται μόνο πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο.

Στην Αττική υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα έως το πρωί της 25ης Μαρτίου και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά αλλά και σε περιοχές των βορειοδυτικών του νομού με χαμηλότερο υψόμετρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και την 25η Μαρτίου δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ