Ιταλικά νησιά θέλουν να μιμηθούν τα ελληνικά στον εμβολιασμό

Τα τρία μικρά νησία των Έγκαντι (Φαβινιάνα, Λεβάντσο και Μαρέτιμο) που βρίσκονται δίπλα στη Σικελία, θέλουν να μιμηθούν τη χώρα μας και να μπορέσουν να ολοκληρώσουν όσο πιο σύντομα γίνεται τον εμβολιασμό των κατοίκων τους.

Όπως ανέφεραν τα κανάλια του τηλεοπτικού ομίλου Μπερλουσκόνι, στόχος της κίνησης αυτής, που έχει ως σημείο αναφοράς τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, είναι να προστατευθεί ο τοπικός πληθυσμός από τον κορωνοϊό, αλλά και να ευνοηθεί η έλευση των τουριστών κατά τη θερινή περίοδο.

Ένας από τους πρώτους που ζήτησε από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να εμβολιαστεί άμεσα όλος ο πληθυσμός της περιοχής του, ήταν ο δήμαρχος της Φαβινιάνα, Φραντσέσκο Φορτζιόνε, ο οποίος θέλει να πετύχει μια σαφώς ευνοϊκότερη τουριστική σεζόν από την περσινή.

Ο δε περιφερειάρχης της Σικελίας, Νέλο Μουζουμέτσι στήριξε το αίτημα και ζήτησε από την κυβέρνηση της Ρώμης «να εντάξει στη λίστα των πολιτών προς άμεσο εμβολιασμό, τους κατοίκους των μικρότερων και απομακρυσμένων νησιών της χώρας».

Ο εμβολιασμός, πάντως, ήδη ξεκίνησε, χάρη στη μεταφορά των παρτίδων από την ιταλική οικονομική αστυνομία, στις μικρές νήσους Ποντίνε, οι οποίες βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρώμης και Νάπολης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τις περασμένες ημέρες έδωσαν μεγάλη έμφαση στην είδηση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού των κατοίκων του Καστελλόριζου, το οποίο έγινε, πλέον, όπως τονίζεται, «νησί covid -free», δηλαδή έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες, υπό συνθήκες πλήρους ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ