Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ στους «8» του Champions League

Τα φαβορί δεν «έσπασαν» στη δεύτερη μέρα των επαναληπτικών των «16» του Champions League. Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ ακολούθησαν το δρόμο των Πόρτο και Ντόρτμουντ και πλέον, η προημιτελική φάση της διοργάνωσης έχει ήδη γνωστές τις μισές ομάδες της.

Το 4-1 της Παρί στο «Νόου Καμπ» αποδείχθηκε υπεραρκετό για τους «πρωτευουσιάνους» και με το χθεσινό 1-1 θα βρεθούν στην κλήρωση της 19ης Μαρτίου, παρότι η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα.

Οι Καταλανοί έχασαν πολλές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος με τον Ντεμπελέ, είχαν δοκάρι και χαμένο πέναλτι με τον Μέσι (απόκρουσε ο Νάβας και μετά το οριζόντιο δοκάρι) στην εκπνοή του πρώτου 45λέπτου για να προηγηθούν 2-1 και να δώσουν άλλο ενδιαφέρον στο ματς στην επανάληψη. Στο 90΄ είχε δοκάρι για λογαριασμό της Παρί και ο Κιλιάν Μπαπέ.

Το 2-0 του πρώτου αγώνα επί της Λειψίας στο ίδιο γήπεδο (Πούσκας Αρένα) με τυπικά γηπεδούχο τότε τη γερμανική ομάδα επέτρεψε στην Λίβερπουλ να παίξει όσο ακριβώς χρειαζόταν και στη ρεβάνς να νικήσει με το ίδιο σκορ (2-0) και να προκριθεί πανηγυρικά στους «8» του Champions League, του μοναδικού στόχου που της έχει απομείνει μετά την αποτυχημένη σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις.

Σαλάχ και Μανέ μέσα σε τρία λεπτά στο δεύτερο μέρος πέτυχαν τα γκολ της δεύτερης νίκης των «κόκκινων» επί των Γερμανών, που, πλέον, θα τα δώσουν όλα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς των «16» του Champions League:

Γιουβέντους (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 3-2 παρ.
(49΄,63΄ Κιέζα, 117΄ Ραμπιό – 19΄πεν, 115΄ Ολιβέιρα)

Ντόρτμουντ (Γερμανία-Σεβίλη (Ισπανία) 2-2
(35΄,54΄πεν. Χάαλαντ – 69΄πεν, 90΄+6 Ελ Νεσίρι)

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 2-0
(71΄ Σαλάχ, 74΄ Μανέ)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-1
(31΄πεν. Μπαπέ – 37΄ Μέσι).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ