Άδ. Γεωργιάδης στο Blue Sky: Όπως και πέρυσι το Μάϊο έτσι και φέτος θα ανοίξει η εστίαση

Για την ενίσχυση της εστιάσης αλλά και για τον εμβολιασμό των νέων μίλησε, εκτός των άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Blue Sky με την Λίνα Κλείτου.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης ανάφερε ότι οι νέοι έβαλαν τα γυαλιά στους ηλικιωμένους, σχετικά με τα πρώτα πολύ θετικά μηνύματα από τις ηλικίες 30 έως 39 ετών που κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που μόλις άνοιξε.

Σχετικά με την εστίαση ο υπουργός ανάφερε ότι όπως ο κόσμος έτρωγε πέρυσι τον Μάϊο, με τον ίδιο τρόπο θα τρώει και φέτος. Με έξι ανά τραπέζι, με τις μάσκες, όπως ακριβώς και πέρυσι. Όσο για την χρηματοδότηση θα καταβληθεί από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη και αύριο η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7. Σε αυτήν έκαναν αίτηση 65000 επιχειρήσεις εστιάσεως και επιλέχθηκαν 55000 επιχειρήσεις οι οποίες θα πάρουν το ποσό των 170 εκ. ευρώ. Και μετά θα έρθει το μεγάλο πακέτο την 10η Μαΐου που θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα αφορά τις επιχειρήσεις με μείωση τζίρου πάνω από 30%.

Μιλώντας επίσης και για το πότε θα σταματήσει η αποστολή των sms, αυτό πιθανόν να γίνει με το άνοιγμα του τουρισμού την 14η Μαΐου.

Δείτε παρακάτω όλα όσα είπε ο υπουργός. Η συνέντευξη του ξεκινάει στο 36ο λεπτό: