Ά. Σκέρτσος: Στα μέσα Μαΐου θα πάμε σε οργανωμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων οριστικά

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέφερε ότι από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000 – 400.000 αυτοδιαγνωστικά κυτία διάγνωσης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη στην σχετική πλατφόρμα έχουν δηλώσει σήμερα, περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι είναι θετικοί.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με την διενέργεια των οικιακών ελέγχων, άφησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των αυτοδιαγνωστικών εξετάσεων σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των Λυκείων, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000- 400. 000 αυτοδιαγνωστικά κυτία διάγνωσης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη στην σχετική πλατφόρμα έχουν δηλώσει σήμερα, περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι είναι θετικοί.

Για την πορεία της πανδημίας, σχολίασε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχειά εδώ και μερικές μέρες, με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα και τη σταδιακή αποκλιμάκωση στις εισαγωγές. Επισήμανε πάντως ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί στα όρια του.

Τέλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, διαβεβαίωσε ότι από τα μέσα Μαΐου, λόγω των εμβολιασμών και του κάλου καιρού, θα πάμε σε ένα οργανωμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων οριστικά.

Πηγή: skai.gr