Αυστραλία: Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στο Μουσείο Chau Chak Wing του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Καφενείο 1: Το παιχνίδι αρχίζει», το Μουσείο Τέχνης, Επιστήμης, Ιστορίας και Αρχαίων Πολιτισμών Chau Chak Wing του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, σε συνεργασία με το Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Κέντρο Αθηνών, διοργανώνει από την 8η έως την 16η Απριλίου, ένα οκταήμερο αφιερωμένο στον ελληνικό πολιτισμό και, ειδικότερα, στα επιτραπέζια παιχνίδια.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με διάλεξη της καθηγήτριας κλασικής αρχαιολογίας και επιμελήτριας του Μουσείου Chau Chak Wing, Candace Richards, σχετικά με τα επιτραπέζια παιχνίδια στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο το Μουσείο θα μετατραπεί σε καφενείο όπου οι επισκέπτες–θαμώνες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έργα τέχνης και φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο, να γνωρίσουν, αλλά και να μάθουν πώς να παίζουν αρχαία και σύγχρονα ελληνικά επιτραπέζια παιχνίδια, και ταυτόχρονα, μέσα από μια σειρά διαλέξεων, να εξερευνήσουν το κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο των επιτραπέζιων παιχνιδιών κατά την εξέλιξή τους στο χρόνο.

Η εβδομάδα από τη Δευτέρα, 12 έως και την Παρασκευή, 16 Απριλίου, θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα παιχνίδια που έχουν τις ρίζες τους στα αρχαία χρόνια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να παίζουν «σενέτ», «πεσσά πεντάγραμμα», τάβλι και άλλα αρχαία επιτραπέζια παιχνίδια.

Πηγή: ΕΡΤ