Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας που ήρθε αντιμέτωπος με τον εκτελεστή

Ο μάρτυρας της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή του, μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο μάρτυρας, ένας από τους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στο σημείο, έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Βασικότερο σενάριο παραμένει το συμβόλαιο θανάτου, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, καθώς οι έρευνες είναι σε αρχικό στάδιο. Ο Γιώργος Καραϊβάζ κηδεύεται σήμερα στις 15:00 στην ιδιαίτερη πατρίδα του και τόπο κατοικίας της μητέρας του, τη Δράμα.

«Το μόνο που είπε ήταν ένα επιφώνημα»

Οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία του στο παρκάκι, μπροστά από το οποίο εκτελέστηκε εν ψυχρώ ο Γιώργος Καραϊβάζ και περίμεναν με τα πράγματά τους στο πεζοδρόμιο.

«Ήμουν μπροστά και είδα το δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο, που στηρίχτηκε στη μηχανή μου», περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο, που έπεσε στο πεζοδρόμιο.

«Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι, ήταν σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων. Περιγράφοντας τον εκτελεστή είπε πως ήταν ψηλός, περίπου 1,80 με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν.

«Ο δολοφόνος ανέβηκε στο σκουτεράκι κι έφυγε προς Γεωργίου Παπανδρέου, μετά φωνάξαμε την αστυνομία» , είπε.

Ερωτηθείς αν μίλησε κανείς και κυρίως ο Γιώργος Καραϊβάζ, είπε πως, «το μόνο που άκουσα ήταν ένα «ωω».

«Αυτό έγινε μέσα σε 15-30 δευτερόλεπτα», είπε ο μάρτυρας, όπως είχε πει χθες στον ΑΝΤ1 και ο συνάδελφός του, με τον ίδιο να δηλώνει πως «δεν κατάλαβα ότι είναι δολοφονία».

«Ο θόρυβος ήταν σαν εξάτμιση, το όπλο το είδα, ήταν με σιγαστήρα», κατέληξε.