Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: Ολοταχώς για την 14η κούπα

Με προίκα το 3-1 του πρώτου ματς, η Ρεάλ Μαδρίτης κράτησε τη Λίβερπουλ στο 0-0 στο “Ανφιλντ” και πάει στον ημιτελικό με την Τσέλσι, για να προσθέσει λάμψη στο στέμμα της.

Από το 2016 και το 0-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι, η Ρεάλ είχε 23 διαδοχικά ματς σε φάση νοκ άουτ του Champions League που έβρισκε δίχτυα. Ωστόσο, αυτό το 0-0 που της χάλασε το σερί στο “Ανφιλντ”, δεν την ενόχλησε καθόλου. Εχοντας το υπέρ της 3-1 από τη Μαδρίτη, η Βασίλισσα στάθηκε τυχερή, είχε και πλάνο και είναι εκείνη που συνεχίζει στα ημιτελικά, ολοκληρώνοντας κάπως άδοξα τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Λίβερπουλ.

Οι δύο ομάδες είχαν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια αμυντικά προβλήματά απουσιών. Και οι Reds θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν αυτό, μα τόσο ο εκπληκτικός Κουρτουά, όσο και η απίστευτη αστοχία τους, δεν τους επέτρεψαν να πάρουν ελπίδα. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί μάλιστα από το 2ο λεπτό, όταν ο Σαλάχ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βέλγο τερματοφύλακα, ο οποίος λίγο αργότερα (11′) απογειώθηκε κόντρα στον Μίλνερ.

Στο 20′ η μαζεμένη Ρεάλ είδε τον Μπενζεμά να κάνει προσποιήσεις και να σημαδεύει το δεξί δοκάρι. Για να ξανακάνει ευκαιρία η ομάδα του, έπρεπε να περιμένει να δει τον Αλισον (66′) να νικάει σε διπλή έξοδο τους Βινίσιους, Μπενζεμά, με τον τελευταίο να έχει και μία σκαστή κεφαλιά προς το φινάλε. Ενδιάμεσα, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο και Ζότα δεν μπορούσαν να βρουν στόχο από σούπερ θέσεις.

Με αυτό το 0-0, το πρώτο μεταξύ τους, η Ρεάλ φτάνει το απίστευτο νούμερο των 30 παρουσιών στην τελική τετράδα. Μάλιστα, οι ομάδες των φετινών ημιτελικών μετρούν συνολικά 14 κατακτήσεις, με τις 13 να είναι δικές της…

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Κάμπακ (60′ Ζότα), Φίλιπς, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (60′ Τιάγκο), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Μανέ (82′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ, Φιρμίνο (82′ Σακίρι)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Μιλιτάο, Νάτσο, Βαλβέρδε, Μεντί, Καζεμίρο, Κρόος (72′ Οντριοθόλα), Μόντριτς, Ασένσιο (82′ Ισκο), Βινίσιους (72′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League:

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Mπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-1
(40΄ Τσούπο-Μότινγκ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ

Τσέλσι (Αγγλία) – Πόρτο (Πορτογαλία) 0-1
(90΄+4 Ταρέμι)

Λίβερπουλ (Αγγλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0

Ντόρτμουντ (Γερμανία) – Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-2
(15΄ Μπέλιγχαμ – 55΄πεν. Μαχρέζ, 75΄ Φόντεν).

Πηγές: gazzetta.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ