Ν. Παπαθανάσης στο BLUE SKY: Το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυτό που φοβίζει

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς και το μη άνοιγμα του στις “κόκκινες” περιοχές μίλησε εκτός των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης στο BLUE SKY και στην εκπομπή Παρεμβάσεις με τούς Σωτήρη Ξενάκη, Γιώργο Καραμέρο, και Νίκο Ελευθερόγλου.

Ο κ. Παπαθανάσης απαντώντας στην αναστολή του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πάτρα, ανάφερε ότι δεν απλά το πόσα κρεβάτια νοσηλείας είναι διαθέσιμα σε αυτές τις περιοχές. Είναι η τάση των κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο που φοβίζει. Οι συγκεκριμένες περιοχές, όπως φαίνεται στα γραφήμματα, δείχνουν επικινδυνότητα, δηλαδή δεν μπορεί να προστεθεί μια ακόμη κινητικότητα μέσα στην λειτουργία. Αυτά τα δεδομένα εξετάζονται από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και βλέπει αν μπορεί να προστεθεί η κινητικότητα του λιανικού εμπορίου, έστω και με την παράδοση εκτός. Εφόσον είπαν ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε, δεν το κάναμε.

Ρώτησε επίσης ο κ. Παπαθανάσης αν υπάρχει περίπτωση μια κυβέρνηση να λάβει αντίθετη απόφαση από αυτή των ειδικών επιστημόνων;