Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμα των Λυκείων και των Γυμνασίων

Το θέμα του ανοίγματος των σχολείων θα απασχολήσει σήμερα την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που θα συνεδριάσει εκτάκτως με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Στόχος είναι να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές του Λυκείου την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, με «όπλο» τα υποχρεωτικά οικιακά εξεταστικά κυτία που θα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί δωρεάν από τα φαρμακεία από σήμερα. Τα Λύκεια έχουν προτεραιότητα λόγω των πανελληνίων εξετάσεων στη Γ’ τάξη.

Σειρά θα έχουν μετά τα γυμνάσια με την κυβέρνηση να επιθυμεί σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία στις 19 Απριλίου.

Τα δημοτικά αναμένεται να ανοίξουν τελευταία, καθώς έχουν μείνει και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανοιχτά ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του σχολικού έτους τον Ιούνιο.

«Όχι» Εξαδάκτυλου στο άνοιγμα των σχολείων

«Δεν γίνεται να ανοίγει η Γ’ Λυκείου την 12η Απριλίου, την ώρα που τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη και αλλού, είναι κλειστά. Αν προχωρήσουμε σε άνοιγμα των σχολείων, αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις των πολιτών θα ανοίξουν “ο Θεός ξέρει πότε”», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο grtimes.

Μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ για το θέμα, ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε σε δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις. Σύμφωνα με την πρώτη, πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγω των πανελληνίων εξετάσεων, «κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά» αλλά δίνουν μια ασφάλεια τα self test. Το αντεπιχείρημα είναι ότι στα δημοτικά οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι.

Πηγή: skai.gr