Συνεχίζεται το δράμα στην Ινδία: 3.293 θάνατοι και 360.960 μολύνσεις από τον κορωνοϊό – Εικόνες σοκ

Η Ινδία κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 3.293 θανάτους ασθενών με την COVID-19, νέο τραγικό ρεκόρ με το οποίο ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών -έχει πλέον φθάσει τους 201.187-, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η χώρα κατέγραψε ταυτόχρονα νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 360.960 να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα γραφεία αποτέφρωσης έχουν κορεστεί και πλέον συγγενείς θανόντων ανάβουν πυρές στους δρόμους ή σε μεγάλους υπαίθριους χώρους για να αποτεφρώσουν τους νεκρούς τους.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το India Today, αρχίζουν να μην βρίσκονται και ξύλα για τις αποτεφρώσεις των νεκρών, όπως επίσης λιγοστεύουν και οι χώροι όπου γίνονται οι καύσεις.

Η υγειονομική κρίση γίνεται ολοένα σοβαρότερη στο γιγαντιαίο κράτος της Ασίας, όπου έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν έξι εκατομμύρια μολύνσεις σε λιγότερο από ένα μήνα.