Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Δ. Αττική: Εκκενώνεται οικισμός – Πάνω από 50.000 στρέμματα καμένα

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή από τη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη το βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας, καθώς σύμφωνα με νεότερο υπολογισμό 50.000 στρέμματα και πολλές κατοικίες έχουν καεί.

Σημειώθηκαν νέες αναζωπυρώσεις με τις χερσαίες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικές να επιχειρούν διαρκώς.

Εντολή για προληπτική εκκένωση στον οικισμό Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα, έδωσε πριν από λίγο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς υπήρξε αναζωπύρωση κοντά στα σπίτια της περιοχής. Αυτή την ώρα, γίνεται προσπάθεια από οχήματα – αεροπλάνα για να μην περάσει η φωτιά το δρόμο του Αλεποχωρίου και κινηθεί η φωτιά στον παραθεριστικό οικισμό Ψάθα Βιλίων.

Κατοικίες και αγροικίες στον οικισμό Άνω Πευκενέας έχουν καταστραφεί, όπως η εξοχική κατοικία της τραγουδίστριας Μπέσσυ Αργυράκη. Σοβαρές ζημιές υπέστη η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στο Μάζι Κορινθίας.

Μέχρι το βράδυ η πυρκαγιά θα έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Στο σημείο επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς επίσης όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα διατέθηκαν στην πυρόσβεση (το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων, 8 αεροσκάφη, 10 Πετζετέλ, 1 Σινούκ, 2 ελικόπτερα για συντονισμό από αέρος). Στην προσπάθεια για κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυροσβέστες.

Πηγή: skai.gr