Σ. Μισέλ: Σημαντικό ευρωπαϊκό επίτευγμα το ψηφιακό πιστοποιητικό-Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή

Είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ, συγχαρητήρια για την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού, πρόκειται για ένα σημαντικό ευρωπαϊκό επίτευγμα, καθώς είναι κρίσιμο να καταδείξουμε πως μπορούμε να εγγυηθούμε την αποκατάσταση της απρόσκοπτης μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά την παρουσίαση του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή-Ο Κυρ. Μητσοτάκης ένας από τους πρωτεργάτες της ιδέας

«Η ιδέα για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό γίνεται σήμερα πραγματικότητα!» έγραψε νωρίτερα στα ελληνικά, στον προσωπικό του λαγαριασμό στο twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την συμμετοχή του στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate. Ο Σαρλ Μισέλ έγραψε επίσης: «Ο @PrimeministerGR είναι ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της ιδέας που θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ