Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για τρία διαθέσιμα εμβόλια για τους 25-29 ετών

Την 10η Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη ανοίγει και η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για τρία διαθέσιμα εμβόλια οι πολίτες ηλικίας 25 έως 29 ετών, ανακοινώσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και μίλησε για μεγάλη πίεση στα ραντεβού σε ορισμένες περιοχές όπως η Αττική που εμφανίζει 100% πληρότητα σε ραντεβού για όλα τα εμβόλια πλην αυτού της AztraZeneca.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 71% όσων είναι άνω των 60 ετών, ενώ ήδη έχουν κλείσει ραντεβού το 74,3%. Ο ίδιος είπε ότι οι εμβολιασμοί σήμερα θα ξεπεράσουν τις 105.000 ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί 6,2 εκατομμύρια πολίτες, 4 εκατομμύρια με την πρώτη δόση, ποσοστό 38,1%, και 2,3 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 22,4%.

Ο στόχος μας είναι να έχει επιτευχθεί τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού και εκτιμούμε ότι θα το επιτύχουμε, τόνισε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος κατά την ενημέρωση για την πανδημία, ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εκτίμησε ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% του πληθυσμού και θα έχει επιτευχθεί ο στόχος αυτός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο ίδιος φάνηκε σίγουρος ότι το καλοκαίρι δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για να μειωθούν τα ραντεβού προς εμβολιασμό, επισημαίνοντας πως «ό,τι ραντεβού ανεβαίνει στην πλατφόρμα εξαφανίζεται μέσα σε ώρες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα θα ανοίγουν συνέχεια νέα ραντεβού.

Αναφερόμενος στα προνόμια όσων εμβολιάζονται και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει» και όταν θα υπάρξει πλήρης επάρκεια εμβολίων θα ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς. Ο ίδιος τόνισε ότι με το πράσινο πιστοποιητικό μπορούν κάποιοι να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες όταν έχουν πλήρως εμβολιαστεί χωρίς να χρειάζεται να κάνουν έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ